tiistai 3. helmikuuta 2015

Tammikuun 2015 kulut

Tammikuussa käytin rahaa yhteensä 976 €. Satunnaisia kuluja oli 100 €. Muuten kuun aikana ei ollut mitään erikoista, joten aika perus suoritus mielestäni. Satunnaisia kulujani voisi tällä kertaa pitää lähes investointeina, koska nuo kaksi kohdetta, mihin rahaa kului, olivat samalla verkostoitumismahdollisuuksia. Toinen mielestäni onnistuikin tältä osin aika hyvin ja toinen on vielä edessä, vaikka maksun maksoinkin jo.

Tammikuussa viimeisen 12 kuukauden yhteenlasketut kulut laskivat alle tavoitetasoni eli alle 12 000 euron rajan (1000 €/kk). Joulukuussa ollut tavoitetason ylitys jäi siis hetkelliseksi. Suurin syy laskulle oli se, että 2014 tammikuussa kuluni olivat aika korkeat (1078 €) ja nyt siis se kuukausi putosi pois viimeisen 12 kk saldosta. Helmi- ja maaliskuut olivat kuitenkin vuonna 2014 varsin alhaisen kulutason kuukausia, joten seuraavien kuukausien aikana tulee olemaan haasteellista pitää yhteenlasketut kulut alle tavoitetason.

Helmikuussa odotan kulujen olevan hyvin lähellä samaa tasoa kuin tammikuussa, koska vastikkeen sijasta (vaimoni vuoro maksaa) edessä on päälle 200 euron liiton jäsenmaksu, jonka nyt päätin vielä maksaa, kun kerran saan vielä vastavalmistuneen alennuksen. Ensi vuonna todennäköisesti täytyy siirtyä pelkkään työttömyyskassaan, koska en ole valmis maksamaan tuosta liiton jäsenyydestä niin paljon. Nykyinenkin summa on jo liikaa, mutta ajattelin, että ehkä liittoakin saisi käytettyä hyväksi verkostoitumiseen. Vuoden 2014 osalta liiton jäsenyys oli tuolta osin täysin turha, mutta annetaan nyt vielä vuodelle 2015 mahdollisuus. Jos nyt ei ala näkyä hyötyjä, niin liitto saa jäädä. Muutenkin ammattiyhdistykset ovat niin suuri talouden ja yhteiskunnan jarru (jatkuvaa vastakkainasettelua), etten haluaisi niitä rahoillani tukea. Akavalaiset liitot eivät tosin ole pahimmasta päästä, mutta silti.

Onneksi helmikuu on lyhyt kuukausi, niin se helpottanee kulujen hillitsemistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti