torstai 7. toukokuuta 2015

Huhtikuun 2015 kulut

Huhtikuun kulut olivat 872 €, mikä on tavallaan ihan ok tulos, mutta kun kuun alussa odotukseni olivat paljon paremmat, niin tuo on pieni pettymys.

Ruokaan käytin suurin piirtein saman verran rahaa kuin aikaisempina kuukausina, mutta koska mukana olivat viimeisen työskentelykuukauden ruokaveloitukset (n. 75 €), niin tosiasiassa ruokamenot olivat tässä kuussa tuon summan verran pienemmät kuin tähän asti. Aikaisemminhan olisin syönyt töissä siten, että ruokailut olisi veloitettu vasta seuraavan kuun palkassa, mutta nyt tätä mahdollisuutta ei enää ollut, mikä vääristää hieman laskelmia tämän siirtymäkuun ajan. Jatkossa noita ruokaveloituksia ei enää ole, joten odotan ruokamenojen putoavan vähintään tuon summan verran.

Olisin odottanut voivani käyttää toteumaa vähemmän rahaa ruokaan, mutta vähän vaatii vielä totuttelua tuo uusi ruokailutyyli ja -rytmi. Aikaisemmin en yhtään katsonut hintoja, kun ostin ruokaa, ja nyt pitää alkaa olla hieman hintatietoisempi ruokien kanssa. Lisääntynyt treenimäärä tekee myös sen, että kroppa vaatii entistä enemmän ruokaa. Ravintolaruokailut puolestaan ovat parisuhteen ylläpidon kannalta tärkeitä, joten niitäkään en heti aio täysin eliminoida. Jos pakko olisi, niin jättäisin toki ravintolaruokailut täysin pois, mutta vielä ei ole mitään hätää.

Huhtikuun kulussa on vielä mukana kahden päällekkäisen asunnon ylimääräisiä kuluja yhteensä n. 75 €. Jatkossa noita ei pitäisi juurikaan tulla, koska saimme vanhan asuntomme vuokrattua ja sähköt yms. menevät vuokralaisen maksettavaksi.

Uudessa asunnossamme sähköön menee noin tuplasti rahaa verrattuna vanhaan asuntoomme, joten minun täytynee neuvotella vaimoni kanssa uudelleen sopimuksemme, jossa hän maksaa vedet ja minä sähköt. Vanhassa asunnossa sopimus oli tasapainossa, mutta ei enää nykyisillä kuluilla. Veteen kuitenkin vaikuttaa menevän uudessa asunnossa saman verran kuin vanhassakin.

Huhtikuussa oli vielä yksi "ylimääräinen" kulu, kun hankin 10 kerran kortin uimahallille, mikä maksoi n. 50 €. Tavallisesti harrastan vain minulle ilmaisia asioita, joten tuo on minulle poikkeuksellinen kulu.

Säästöjä aikaisempaan verrattuna on puolestaan tullut siitä, että autoiluun ei enää mene niin paljoa rahaa. Kuljen lähinnä joko kävellen kauppaan tai pyörällä treeneihin, joten siinä ei paljoa polttoainetta kulu.

On mielenkiintoista seurata, miten kulut kehittyvät lähikuukausien aikana. Toukokuu tulee todennäköisesti olemaan huono, kun sen ajalle ajoittuu monia asioita, joihin kuluu rahaa, mutta niistä tarkemmin ensi kuussa. Jos nyt edes nuo ruokailun kulut saisi kääntymään selvään laskuun.


PS. Edellisessä kirjoituksessa mainitsemani työhaastattelu ei poiminut työpaikkaa, joten pitää alkaa heitellä uusia verkkoja vesille.
1 kommentti:

  1. Itse pääsin viime kuussa 746€ mutta tämä kuu meneekin sitten penkin alle ostettuani vuoden jäsenyyden parturiin ja uusia varusteita sulkapalloon. näihin meni pelkästään jo 450€ :(

    VastaaPoista