lauantai 7. huhtikuuta 2018

Säästöjen tilannekatsaus maaliskuu 2018

Maaliskuussa säästöön jäi 1948 €. Ihan hyvä summa ottaen huomioon, että helmikuussa vietin viikon ulkomailla, minkä maksoin maaliskuussa. Toki valtaosa loman hinnasta tuli katettua saamallani lomarahalla.

Hieman ennakkona huhtikuun säästösummasta odottaisin sen olevan varsin hyvällä tasolla, koska maaliskuu kokonaisuudessaan vaikuttaa menneen varsin pienillä elinkuluilla. Näin ollen rahaa pitäisi jäädä reilusti yli maksettuani luottokorttilaskun.

Hyvä lukema onkin tarpeen, koska olen hieman jäljessä tavoitetahdistani, kuten myös viime vuoden säästömäärästä tammi-maaliskuulta. En kuitenkaan ole varsinaisesti huolissani, koska sain taas neuvoteltua itselleni varsin hyvän palkankorotuksen alkaen huhtikuun alusta (maksu toukokuussa), joten loppuvuoden pitäisi mennä hyvin.


7 kommenttia:

 1. Hienoa, sinulle tulee palkankorotuksia ovista ja ikkunoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein tarkastaa, milloin palkkaani on viimeksi korotettu. Näyttäisi olevan toukokuussa 2016 eli melkein kaksi vuotta sitten. Käytännössä saan melkeinpä itse päättää, millaista palkkaa saan, kun arvo on tullut osoitettua töissä ja tj luottaa, etten edes ottaisi liikaa, vaikka saisin täysin vapaat kädet. Ehkäpä palkkavaatimukseni jopa pienenisivät, mikäli koko homma olisi täysin itseni päätettävissä. Ihmeellinen on ihmismieli.

   Poista
 2. Ei se paljoa merkitse jos välillä jää tavoitteista. Pääasia, että suunta on kokonaisuutena oikea. Lisäpalkka auttanee kummasti tavoitteita.

  VastaaPoista
 3. Vilkuilin blogia ja huomasin, että aika samanlaisia asioita tavoittelemme. Itse en ehkä niin tarkkaan seuraa säästämistäni, koska en halua liikaa uhrata aikaa sille, mihin raha menee. Aikaisemmin sitä tein enemmän ja suurissa asioissa kulutusta seurasin tarkemmin. Itseäkin kiinnostaa juuri taloudellinen riippumattomuus siinä mielessä, ettei tarvitsisi töitä niin miettiä toimeentulon kannalta, vaan mielenkiintoisena harrastuksena. Toki itselle olen myös asettanut uraa koskevia tavoitteita, joten se itsessään on myös mielenkiinnon kohde.

  Aloittelin tässä myös näistä erilaisista taloudellista riippumattomuutta käsittelevistä blogeista innostuneena myös oman blogin. Se toimii kätevästi henkireikänä ja sen "kasvattamista" on toivottavasti kiva seurata. Blogi löytyy osoitteesta: https://tiemenestykseen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäsin blogisi lukuluettelooni. Mielenkiinnolla odotan millaisia ajatuksia saat "paperille".

   Poista