lauantai 20. lokakuuta 2018

Kuluraportti elo- ja syyskuu 2018

Taas jäi yhden kuun kuluraportti välistä ja syyskuunkin osalta venähti. Ei ole oikein riittänyt motivaatiota kirjoittaa blogia. Muutamia teksti-ideoita on pyörinyt mielessä, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi. Mutta asiaan:

Elokuun kokonaiskulut olivat 1662 € ja syyskuun 1424 €. Elokuussa vuosittaisia maksuja oli vakuutusmaksut 451 € ja erään yhdistyksen jäsenmaksu 53 €. Syyskuussa ei ollut vuosittaisia kuluja, mutta satunnaisia kuluja oli passikuva 22 € (passi meni vanhaksi ja piti uusia - varsinainen passin hankinnan kulu on tosin vasta lokakuussa), lahjoja 130 € ja urheiluun meni 140 € (treenimatkoja, kilpailumaksu ja pieni varustehankinta).

Elokuussa viihteeseen (käytännössä elokuvissa käyntiin) meni 45 € ja vaatteisiin elo-syyskuussa meni 38 €.

Elokuussa ruokaan meni 729 €. Teki mieli sanoa, että valtava summa, mutta kun kyseessä oli vasta neljänneksi suurin summa ruokaan tänä vuonna, niin ehkä sitä ei voi valtavaksi sanoa, vaan ihan tavalliseksi (minulle). Syyskuussa meni hieman kohtuullisempi 608 €.

2 kommenttia:

  1. Kiinnostavaa nähdä noi kumulatiiviset kulut vuosittain. Itse olen seurannut säästöjen kehitystä ja nettovarallisuuden kasvua vuoden ja pakko sanoa että pitkälle juoksulle on pakko kopioida omaan seurantaan tuo kumulatiivisyys (varsinkin kun on kaksi lasta, joiden kyky kuluttaa kasvaa varmasti vuosi vuodelta).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuo on kyllä hyvä tapa havainnollistaa kulutustottumusten muutosta, ja hyvä tapa myös kuluvan vuoden kokonaiskulutuksen ennustamiseen. Kannattaa ottaa käyttöön.

      Poista