lauantai 9. marraskuuta 2019

Kuluraportti lokakuu 2019

Lokakuussa rahaa meni 967 €, joka oli vuoden alin lukema ja vasta toinen kerta tänä vuonna, kun kuluni olivat alle 1000 €/kk. Alhaisesta lukemasta huolimatta kuluihin mahtui luksustakin. Vanhan vamman alkaessa vaivaamaan kävin nimittäin pari kertaa hieronnassa, johon meni yhteensä 74 €. Viihteeseenkin meni n. 20 €. Ostin myös yhden kirjan (50 €) osaamiseni kehittämistä varten. Kirja ei ehtinyt minulle ennen postin lakkoa, niin mielenkiinnolla odotan, kuinka pitkälle sen saaminen nyt sitten venyy.

Ruokakuluja sain vihdoin laskettua 559 euroon. Tämän vuoden keskiarvon ollessa 638 €, tuo on jo ihan hyvä pudotus kuluissa. Tämä on onnistunut, koska olen jatkanut ravintolaruokailun vähentämistä ja vaihdoin kalliit Innocent-smoothiet Pirkkaan.

Kulut ovat mukavasti jatkaneet kehittymistään alaspäin. Vähän on tosin syksyn synkkyys saanut haaveilemaan taas ulkomaan matkasta jonnekin lämpimään ja valoisaan. Pörssikurssit ovat kehittyneet niin mukavasti, että tässä tuntuisi olevan varaa ja aikaakin hyvin, mutta siinä vaiheessa, kun kurssit kääntyvät laskuun, saattaisi harmittaa, että on tullut "tuhlattua" rahoja, joille sitten löytyisikin hyviä sijoituskohteita. Inhottava ironiahan siinä on, että silloin kun on rahaa, ei ole aikaa, ja silloin kun on aikaa, ei ole rahaa.

Enköhän minä kuitenkin ala tässä äkkilähtöjä selailla ja teen sitten impulsiivisen päätöksen, jos siltä tuntuu. Sehän se vapaan elämän parhaita puolia on, kun ei tarvi varata matkaa vuoden päähän, vaan voi lähteä heti, kun sopiva diili osuu kohdalle. Ja jos ei osu heti, pystyy odottelemaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti