lauantai 4. lokakuuta 2014

Kuluraportti syyskuu 2014

Syyskuussa kokonaiskulutukseni oli 1284 euroa. En sortunut tuhlailemaan vaan kulujen määrää nostivat 200 euron (pakollinen) satunnainen kulu ja 285 euron vuosittainen kulu (auton vuosihuolto). Tavoitteenani oli pitää kulutukseni ilman auton huollon kulua alle 1000 eurossa ja tässä onnistuin (juuri ja juuri). Vähän jouduin pihistelemään viimeisinä päivinä, mutta muuten mitään suurempaa kulusäännöstelyä en tehnyt.

Viimeiset kolme kuukautta (eli koko Q3) minulla on ollut erittäin paljon satunnaisia ja vuosittaisia kuluja. Niitä on ollut yhteensä n. 300 €/kk, kun tammi-kesäkuun osalta keskiarvo oli 140 €/kk. Loppuvuoden aikana noita ylimääräisiä ei onneksi pitäisi enää olla. Satunnaisia yllättäviä menoja toki tulee ja jouluna on sitten joululahjojen vuoro, mutta näiden ei pitäisi olla mitään erityisen merkittäviä kulueriä. Aikaisemmin mainitsemani mahdollinen tietokoneen osto voi tosin tehdä isohkon loven lompakkooni.

Syyskuun aikana kulutukseni oli aika tavallista. Ravintolassa tuli ehkä syötyä hieman tavallista enemmän, mutta kyse oli enemmänkin lounaspaikka- tai pikaruokatyylisestä ruokailusta kuin kalliimmasta á la carte -ruokailusta. Kyse oli siis lähinnä laiskuudesta kokkailun suhteen.

Lokakuussa minun pitäisi saada kuluni aika matalalle tasolle, koska satunnaisia tai vuosittaisia kuluja ei ole tiedossa, eikä myöskään ole vuoroni maksaa vastiketta. Tästä huolimatta säästömääräni lokakuussa tulevat olemaan suhteellisen pienet, koska minun pitää maksaa luottokortilla maksamani auton huolto sekä varata raha marraskuussa tapahtuvalle vastikkeen maksulle, koska se pitää maksaa ennen seuraavaa palkkaa. Marraskuussa puolestaan säästömäärien pitäisi olla taas hyvällä tasolla, jollei mitään yllättävää tapahdu.

Onhan tässä myös pieniä suunnitelmia, jotka saattavat sotkea säästösuunnitelmat täysin useiksi kuukausiksi, mutta niistä ehkä lisää myöhemmin...3 kommenttia:

 1. Autoilu on kallista :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on. Odotan kauhulla sitä päivää, kun on aika ostaa uusi auto.

   Tavallaan haaveilen autottomasta elämästä, mutta osaisikohan sitä enää elää ilman autoa, kun on niin tottunut käyttämään sitä.

   Poista
 2. Mielestäni auto helpottaa elämää sen verran paljon että sellainen kannattaa olla. Itselläni ei kuitenkaan ole juuri nyt sellailseen varaa suurten asumiskulujen vuoksi.

  VastaaPoista