keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Helmikuun 2015 kulut

Helmikuussa minulla oli kuluja 895 €. Lukema on ihan hyvä, mutta harmittamaan jäi, kun kuluttamalla 5 € vähemmän viimeisen 12 kk kulut olisivat olleet alle 12 000 € (eli 1000 €/kk). Nyt siis lukema oli 12 005 €.

Kuukauden kuluihin kuului reilun 200 euron liiton jäsenmaksu, mutta muuten suurempia mainitsemisen arvoisia kuluja ei ollut. Kulutus oli varsin tavanomaisella tasolla.

Kun kerran haluaisin pitää viimeisen 12 kk kulut alle tuon 12 000 € rajan, tulisi maaliskuun kulujen olla alle 796 €, koska vuosi sitten maaliskuussa kulut olivat vain 801 €. Tuo tulee olemaan vaikea tehtävä ellei jopa mahdoton. Maaliskuulle on kuitenkin todennäköisesti tulossa verkostoitumisesta aiheutuvia kuluja, jotka on vähän pakko kärsiä varsinkin nyt, kun pitäisi etsiä uutta työpaikkaa tai yritysmahdollisuuksia.

Maaliskuun jälkeen pitääkin sitten vähentää selvästi kuluja, ettei kassa pala liian nopeasti. Uskon tämän onnistuvan, koska tällä hetkellä käytän ruokaan ihan liikaa. Jatkossa pitäisi olla aikaa ja energiaa kokkailla järkevämmin ja voin käydä vähemmän ravintoloissa syömässä.3 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä totta, itsellä menee tällä hetkellä ruokaan 150€ kuussa. Tuosta saisin vielä pinnistettyä ehkä 120€, mutta tuskin siitä enää ruokavaliota muuttamatta. Kerran viikossa liiteriin shoppailemaan niin ei lasku kasva liikaa. Ja syö ainoastaan kotona, eikä missään työpaikan ruokalassa. Itse teen ruokaa alle 1,5€ annoshintaan ja työpaikan ravintolassa maksaa 6.50€.

  VastaaPoista
 2. Tyhmä kysymys, mutta miksi ihmeessä maksat 200€ liiton jäsenyysmaksua ja lihotat virkamies hyväveli-järjestelmää? JATTK-kassan jäsenyysmaksu 48€/v ja se riittää minulle. Liitoista on enimmäkseen vain haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossakin aikaisemmassa kirjoituksessa käsittelin tätä, mutta en itsekään muista missä.

   Kyse on lähinnä siitä, että AKAVA:n alaiset liitot järjestävät myös tapahtumia, jotka ovat verkostoitumistilaisuuksia ja siten mahdollisuuksia parantaa urakehitystään (kyse on tavallaan investoinnista). Tätä eivät puhtaat kassat tarjoa. Olen kyllä ollut pettynyt noihin liiton tarjoamiin (tai tarjoamattomiin) tilaisuuksiin, minkä lisäksi olen itsekin ollut liian passiivinen, joten ensi vuonna siirryn todennäköisesti pelkkään kassaan. Riippuen toki, miten tämän uudelleentyöllistymiseni kanssa käy.

   Poista