maanantai 2. maaliskuuta 2015

Säästöjen tilannekatsaus helmikuu 2015

Helmikuun säästösumma oli 1824 €. (Viime kuun päivityksessä selitetään, miksi summa on niin suuri verrattuna viime vuoden lukuihin.) Tästä summasta rahastosijoituksia oli 300 € ja suoria osakesijoituksia en korkeiden hintojen takia tehnyt ollenkaan. Loppuosa säästösummasta on siis lyhennyksiä, joiden lisäksi on mukana myös reilu 900 euroa ns. reaali-investointeja eli asunnon remonttia varten ostettuja tarvikkeita. Asuntohan oli tarkoitus laittaa vuokralle, mutta nyt työtilanteeni muututtua saattaa olla järkevämpää laittaa asunto myyntiin. Voi olla, että myynti olisi kyseisen asunnon kohdalla järkevämpi vaihtoehto muutenkin. Tappiotahan myynnillä todennäköisesti tulisi tehtyä, mutta ei saisi antaa tappiokammon estää järkevän taloudellisen päätöksen tekoa.

Säästösumman lisäksi minulle jäi jonkin verran "ylimääräistä" käteistä, joten summa voisi olla suurempikin. Ajattelin käyttää nuo rahat remonttilaskujen maksuun, joten käteisenä pitäminen tuntui osakeostoja paremmalta vaihtoehdolta. Mieluummin jätän ostamatta kalliita osakkeita kuin otan kallista lainaa noita osakkeita vastaan.

Maaliskuun sijoitussummat tulevat todennäköisesti olemaan täysin sijoituksia asunnon remonttiin, johon käyttänen kaiken liikenevän rahan, jotta velkamäärä pysyy pienenä.

Alla ovat vielä tavoitekaavioni, koska työtilanteestani huolimatta se saattaa vielä olla mahdollinen. Ensimmäisen työhakemukseni kirjoitin eilen, ja on ihan mahdollista, että työttömyyteni jää lyhytaikaiseksi. Päivitän tavoitteitani sitä mukaa, kun asia tulee ajankohtaiseksi.


3 kommenttia:

 1. Hyvin olet kyllä saanut säästöön, ihan kateeksi käy =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kohta pääsen syömään kassaa, niin ei tarvitse enää kadehtia :D

   Poista
  2. Äläs nyt, noin noheva nuori mies pääsee uusiin töihin alta aikayksikön =D

   Poista