perjantai 3. maaliskuuta 2017

Säästöjen tilannekatsaus helmikuu 2017

Helmikuussa säästöön jäi 1349 €. Syynä "heikolle" lukemalle oli, että kortin hukkaamisesta seurannut toisen luottokortin käyttö sekoitti vähän maksuaikatauluja ja tällä kertaa maksuun tuli tavallista enemmän luottokorttimaksuja. Toisaalta kuun lopussa oli sitten tavallista vähemmän luottokorttivelkaa.

Minähän siis käytän normaalisti luottokorttia, jotta minun ei tarvitse makuuttaa rahaa tilillä tai miettiä, että riittääköhän se tilillä oleva raha vai ei. Luottokortin limiitti 3000 € riittää erittäin hyvin kaikkiin isompiinkin arjen tarpeisiin ja saan aina maksettua kortin "tyhjäksi" palkan tullessa. Näin en joudu maksamaan korkoja ostoksistani. Toki parin euron kuukausimaksu siitä menee (joka on tosin prosenteissa iso summa), mutta olen päätynyt siihen, että olen valmis maksamaan tuon summan maksamisen kätevyydestä.

Kuun säästösummaa pienensi myös se, että minulla on nyt muutama satanen enemmän käteisenä kuin normaalisti. Tälle ei ole mitään erityistä syytä. Näin pääsi vaan käymään.

Jos joku ihmettelee, miksi kutsun tuota 1349 € summaa "heikoksi", niin se johtuu siitä, että vuoden säästötavoitteeni (22 000 €) vaatisi yli 1800 € säästöjä per kuukausi. Tammikuu oli toisaalta niin vahva, että loppuvuodelle riittää hieman alle 1800 €/kk. On senkin kanssa tekemistä.


2 kommenttia:

  1. Ei kuulosta kovinkaan "heikolta" nuo luvut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä itsekin ihan tyytyväinen tällaisiinkin lukuihin, mutta tavoite vaatisi enemmän. :)

      Poista