tiistai 13. kesäkuuta 2017

Kuluraportti toukokuu 2017

Toukokuussa rahaa meni 1508 € elämiseen ja työn kuluihin 416 €. Elinkuluista kauppaan meni 567 €, joka on jälleen enemmän kuin normaalisti. Satunnaisia ja vuosittaisia kuluja oli tällä kertaa n. 84 € vakuutuksiin, 95 € erään järjestön vuosimaksuun ja 59 € matkoja varten otetun hepatiittirokotteen kakkosrokote (syksyllä tulee vielä kolmas).

Tällä hetkellä elinkuluni tuntuvat olevan vuositasolla noin 16 000 euroa. Kuukausitasolla tämä tarkoittaa n. 1333 €/kk. Kun auton kulut ovat nopeasti arvioituna tuota noin 300 €/kk luokkaa, niin voisin päästä lähelle aikaisempaa 1000 €/kk tavoitetasoani luopumalla autostani. Tätä en tietenkään nykytilanteessa edes voisi tehdä, mutta jos esimerkiksi olisin työtön (ja odottaisin olevani sitä pidemmän aikaa), niin autosta luopuminen olisi todennäköisesti ensimmäinen toimenpiteeni. Siinä tilanteessa voisin myös tehdä muuta kiristyksiä, joten en vieläkään pidä noin 800 €/kk kulutasoa liian pienenä, vaikka elintasoinflaatio onkin selvästi kuluihini iskenyt. Olen nimittäin ollut aika huoleton kulujen suhteen viime kuukausina. Oikeanlaiset rutiinit pitävät kuluni kohtuullisella tasolla, vaikken tietoisesti enää yritäkään minimoida kulujani.

2 kommenttia:

  1. Jostakin syystä allekirjoittaneella menee kesällä aina enemmän rahaa kuin muulloin, ehkä aurinko tekee vähän hövelimmäksi. Mitä pitävät sisällään nuo työn kulut, bensiinirahat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakkosasunnon vuokran, kun joudun arkisin asumaan erillään vaimostani. Ja sitten ylimääräiset bensat, jotka tulevat kahden kaupungin välillä ajamisesta.

      Poista