sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Säästöjen tilannekatsaus kesäkuu 2017

Kesäkuu meni säästösummien osalta tavoitetahtiin. Tasaisesti vuodelle jaettuna tavoitteeni 22 000 € vaatisi 1833,33 €/kk, ja kesäkuussa säästöön jäi 1825 €. Olen kuitenkin jonkin verran tavoitetahtia edellä, joten noin pieni jäänti ei haittaa mitään, vaan itse asiassa pienentää loppuvuodelta vaadittua säästötahtia. Jälkimmäisellä vuosipuoliskalla minun pitäisi nimittäin säästää "vain" 1753,80 €/kk päästäkseni tavoitteeseeni.

Kokonaisuutena säästöön on tänä vuonna tullut siirrettyä 11 477 € eli olen tuon 477 € edellä tavoitetahtiani. On myös hyvä huomata, että olen suhteellisen lähellä tavoitetahtiani, mikä kertoo, että olen mitoittanut tavoitteeni oikein.

Loppuvuoden osalta on kuitenkin pari muuttujaa, jotka olennaisesti vaikuttavat lopputulokseen. Ensimmäisenä ajankohtaiseksi tulee se, mitä teen lomallani eli mihin käytän lomarahani. Jos lähden reissuun, niin rahat menevät siihen, mutta jos en, niin lomarahat menevät säästöön. Lomarahoja en ole budjetoinut säästäväni, joten ne tulisivat plussana alkuperäisen suunnitelman päälle. Lomalle lähtö on muuten kiinni lähinnä vaimostani ja hänen aikatauluistaan, joten piheyttäni en lomaa välttele. ;)

Toinen muuttuja liittyy asumisjärjestelyihini. Nyt alkaa vaikuttaa siltä, että kahden paikkakunnan elämäni alkaa loppua ja vaimoni on muuttamassa kanssani samalle paikkakunnalle. Se tarkoittaisi, että pääsen eroon nykyisistä "työn kuluistani" (kakkosasunto ja ylimääräiset bensat), joka arvioni mukaan tarkoittaisi vähintään 400 € ylimääräistä rahaa, jotka voin käyttää sijoittamiseen. Tosin kokonaan tuo summa ei tulisi omaan taskuuni, koska iso osa siitä on verovähennyskelpoista, joten säästöstä osa menee kasvaviin veroihin.

Alla on tavallinen kuvioni toteuman ja tavoitteen havainnollistamiseksi.


Lisäksi alla on kuvio sen havainnollistamiseksi, miten tämän hetken toteuma ja pienellä mielikuvituksella tämän vuoden toteuma suhteutuu aikaisempien vuosien toteumiin. Kuviosta näkee myös hyvin, miten vuoden 2015 työpaikan vaihto vaikutti säästösummiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti