torstai 20. heinäkuuta 2017

Kuluraportti kesäkuu 2017

Kesäkuussa elämisen kuluihin meni 1094 € ja lisäksi työn kuluihin* meni 390 €. Kulutaso oli sinänsä ok, mutta ruokaan ja marketteihin meni ihan liikaa rahaa. Kuukauden kuluista jopa 693 € (eli 63 %) meni sinne. Tästä tosin osa oli sitä, kun tarjosin vanhemmilleni ravintolaruokailun kiitoksena remonttiavusta.

Minusta tuntuu, että olen muutenkin enemmän tarjonnut ravintolaruokia vaimolleni kuin aikaisemmin. Meidän perheen piheyden tasapaino on hieman siirtynyt siten, että minusta on tullut vähemmän tiukka ja vaimostani tiukempi kuin aikaisemmin. Keskimäärin taloutemme piheyden taso on siten pysynyt suurin piirtein vakiona, kun olemme molemmat siirtyneet kohti keskiarvoa.

Toinen syy korkeille ruokakuluille saattaa löytyä lisääntyneestä urheilusta. Lisääntyneen ruokahalun ja ruokailun lisäksi rahaa on mennyt palautusjuomiin. En jaksa sekoitella proteiinijauheita pusseista ja tiskata juomapulloja, mikä olisi varmasti se halvempi vaihtoehto, joten ostan valmiita palautusjuomia. Tämä luonnollisesti tulee kalliiksi pitkällä tähtäimellä, mutta kuten aikaisemmin totesin, piheyteni on löystynyt viime aikoina. Kyse on korkeintaan kympeistä kuukausitasolla ja pystyn säästämään nelinumeroisia lukuja, joten en pidä tilannetta ongelmana, joka pitäisi korjata.

Kolmas syy kasvaneille ruokakuluille voi myös olla siinä, että olen kevään aikana ollut useammalla työmatkalla ulkomailla, joissa ruokailuihin palaa tavallista enemmän rahaa. Tätä vastaan toisaalta saan verottomia päivärahoja, joten nämä reissut vääristävät osaltaan sekä tulo- että menopuolta.

Muuten kuukausi meni kulupuolen osalta ihan ok. Satunnaisissa oli pari muutaman kympin suuruinen kulu, jotka eivät oikein ole edes tarkemman mainitsemisen arvoisia. Yleensä satunnaisiin ja vuosittaisiin kuluihin menee n. 300 € per kk, joten niiden vähäisyys kesäkuussa auttoi pitämään koko kuun kulutuksen alhaalla, vaikka kauppoihin ja ruokaan menikin liikaa rahaa.


*Työn kuluja ovat kahdella paikkakunnalla asumisesta johtuva ylimääräisen asunnon vuokra sekä ylimääräiset polttoainemenot, jotka johtuvat siitä, että joudun ajamaan kahden paikkakunnan väliä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti