tiistai 1. elokuuta 2017

Kesäkuulumisia

Blogin kirjoittelu on ollut vähän turhan vähäistä viime aikoina. Tarkoituksenani ei ollut pitää kesälomaa blogin kirjoittamisesta, mutta niin siinä pääsi käymään. Itse asiassa tarkoitukseni oli päinvastoin olla huomattavasti aktiivisempi kirjoittaja kesäloman aikana, kun kerran aikaa kirjoittelulle olisi nimenomaan pitänyt olla. Toisin kävi.

Olin heinäkuussa lomalla, jonka aikana kävin pienen ulkomaanreissun ja muuten aika meni pääasiassa urheiluun. Tuo urheilu vei sen verran mehut, että kirjoittamista ei vaan meinannut jaksaa. Lisäksi rutiini kirjoittelusta on kevään myötä vähän päässyt katoamaan. Keväänkin aikana urheilu on varmaan ollut iso syypää kirjoittelun passiivisuuteen. Olen selvästi lisännyt treenimääriä, joten aikaa ja energiaa ei ole enää ollut iltaisin samalla tavalla kuin ennen.

Toinen syy, miksi en kevään aikana ole kirjoittanut yhtä paljon kuin ennen, löytyy töistä. Keväät ovat alallani ja työssäni aika stressaavaa aikaa. Vaikka työpäivät eivät välttämättä ole venyneet kohtuuttomasti, ovat työn kuormittavuus ja stressaavuus olleet sellaiset, että ne ovat imeneet ylimääräisen energian, jonka olisin voinut käyttää blogini parissa.

Syksy puolestaan oli ainakin viime vuonna töiden puolesta helpompaa aikaa kuin kevät. Saa nähdä, miten tänä vuonna. Toisaalta vaikka töissä olisi helpompaa, niin se ei takaa, että aikaa tulisi käytettyä blogiin yhtään sen enempää. Urheilukärpänen on purrut sen verran kovaa, että motivaatiot ovat tällä hetkellä eniten siellä puolella. Rahankin kertyminen on jo sen verran automaattista ja rutiininomaista, ettei siitä löydy suurempaa innostusta. Urheilusta voi tosin ottaa paljon oppia muuhunkin elämään (erityisesti työelämään), joten ehkä innostun kirjoittamaan jostain sellaisesta. Aika näyttää.

Nyt olen tosiaan palannut töihin. Vähän vaatii sopeutumista lomien jälkeen, mutta eiköhän ne rutiinit sieltä vähitellen taas löydy. Toivottavasti kirjoittamiseenkin.1 kommentti: