maanantai 14. elokuuta 2017

Kuluraportti heinäkuu 2017

Heinäkuussa rahaa kului 1895,28 €. Siitä lomamatkaan meni 535 €, joten ihan niin pahasti kulutus ei karannut käsistä kuin ensivaikutelma saattoi olla. Kun huomioi, että olin budjetoinut lomareissuun noin 1000 €, niin tuo 535 € oli itse asiassa positiivinen yllätys.

Joka tapauksessa heinäkuussa rahaa meni n. 640 € enemmän kuin viime vuonna. Eli viime vuoden kulutustaso olisi tullut ylitetyksi ilman matkaakin. Ylitys ei kuitenkaan ollut iso eikä heinäkuun aikana ollut mitään isoa selittävää tekijää sille. Itse asiassa ruokakulut, jotka yleensä ovat olleet se suurin ongelma, oli alle normaalin. Tämä toisaalta johtunee siitä, että laitoin kaikki ulkomaanmatkan ruokailut matkan kuluihin enkä ruokailuun. Laskuja oli ehkä tavallista enemmän, mutta siinä on enemmänkin kyse laskujen ajoituksesta kuin kulutuksesta.

Elinkustannusten päälle työn kuluja oli 361 €. Työasunnon vuokra pitää nimittäin maksaa siitä huolimatta, että on ison osan kuusta lomalla.

Muistelisin, että vuoden alussa tavoittelin kulutason laskua tälle vuodelle. Se ei selvästikään tule toteutumaan. Pahasti kulut eivät ole karanneet käsistä, mutta motivaatio alkaa vähentää kulutusta on aika olematonta. Syytä pihistelylle ei yksinkertaisesti ole. Nykyinen elintyylini riittää vaurastumistavoitteisiini varsin hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti