keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Säästöjen tilannekatsaus tammikuu 2019

Tammikuussa säästöön jäi 1427 €. Olisin kyllä saanut enemmänkin säästettyä, mutta jätin tällä kertaa käteiseksi poikkeuksellisen paljon rahaa. Säästösummaanihan lasken vain sijoituksiin siirretyt rahat, enkä tilillä makaavaa rahaa.

Tein viime viikolla päätöksen ottaa tämän vuoden säästötavoitteeksi 10 000 € (perustelut sitä koskevassa blogitekstissä). Koska tuloni painottuvat alkuvuoteen, päätin ottaa omissa laskelmissani alkuvuoden säästötavoitteiksi 2500 €/kk ja toukokuusta alkaen nollaa loppuvuoden ajalta. Niinpä olen heti alkuun yli 1000 € tavoitetahtia perässä. En kuitenkaan ole huolissani, koska tosiaan tammikuussa olisin saanut enemmänkin säästöön, minkä lisäksi jatkossa nettotulojani nostaa ennakonpidätysprosentin tarkastus alaspäin.

Uskon saavani huhtikuun loppuun mennessä reippaasti yli 10 000 € säästöön ja sitten loppuvuoden osalta on kyse lähinnä siitä, kuinka vauhdilla joudun "syömään" säästöjäni.

Vaikka 10 000 € on virallinen tavoitteeni, niin 20 000 € on ehkä lukema, jonka toivoisin saavuttavani tämän vuoden aikana. Mutta kun tosiaan tuloja ei huhtikuusta eteenpäin ole tiedossa, niin en halua tässä vaiheessa vielä tavoitella liikoja. Suuren rahamäärän sijasta haluaisin vuoden 2019 aikana mieluummin vähän rentoutua. Sitä tavoitetta liian tiukka säästötavoite ei tue.
1 kommentti:

  1. Tuo +- 1500€/kk on kyllä kiitettävä siivu säästöihin. Oma bruttopalkkani on 5200€/kk ja tuntuu, että tonninkin saaminen työn takana. Toki onnistuu. Pitääkin laskea itse menoja tarkemmin, vaikka haluan kyllä nauttiakin elämästä. Nyt osakesalkku 168k€ ja sitä yritän säästöillä kasvattaa.

    VastaaPoista