lauantai 2. helmikuuta 2019

Vuoden 2019 säästötavoite

Kun olen nyt päättänyt lähteä nykyisestä työstäni, on hieman haasteellista asettaa säästötavoitetta vuodelle 2019. Minulla ei ole mitään tietoa, paljonko tulen tienaamaan työsuhteeni päätyttyä.

Tiedän kuitenkin ehtiväni tänä vuonna saamaan nykyisestä työstäni sen verran tuloja (sisältäen lomakorvauksen), että vuoden 2019 kulut pitäisi tulla niillä katetuksi ja ylikin pitäisi jäädä ehkä n. 5000 €. Verokortin tarkistus vastaamaan tulevia alempia tuloja auttoi tässä huomattavasti.

Oletettavasti saan loppuvuonnakin jotain tuloja, mutta koska en tiedä minkä verran, enkä suuremmin halua asettaa itselleni tarpeettomia paineita (loma tekisi hyvää), niin en halua asettaa itselleni liian kovaa tavoitetta loppuvuoden tulojen suhteen.

Niinpä ajattelin asettaa vuoden 2019 tavoitteeksi saada säästöön yhteensä 10 000 €. Se vaatisi alustavasti noin 5000 € nettotuloja sen jälkeen, kun olen lopettanut nykyisessä työssäni.

Mikäli tulen tässä vuoden mittaa saamaan vakiutettua jonkun selkeän uuden tulonlähteen, niin tulen muokkaamaan tavoitettani sen mukaan, mutta nykytiedolla tuo 10 000 € vaikuttaa ihan hyvältä maalilta. Mietin jopa, että asettaisin tavoitteeni nollaan, mutta kun jo nyt minulla on tiedossa enemmän tuloja kuin kuluni tulevat olemaan, niin se tuntuisi vähän liian löysältä. 5000 € lisätulojen hankkiminen on tähän väliin ihan sopiva tavoite.

Käytännössä säästöjen kertyminen vuoden mittaa tulee tällä kertaa näyttämään siltä, että alkuvuodesta paukutan kovalla vauhdilla ohi koko vuoden tavoitteestani, mutta sitten alan kuukausittain "syömään" säästöjäni. Käytännössä keväästä alkaen loppuvuoden tavoitteeni on minimoida säästöjen nakertamisen tahti. Siihen puolestaan liittyy myös kulujen minimointi.

On ihan mukavaa palata ajatuksissaan taas vähän enemmän kulujen vähentämiseen. Aloin jo olemaan aika välinpitämätön rahankäyttöni kanssa, niin nyt on ihan mielenkiintoista katsoa, miten elämä muuttuu, kun pitää enemmän pistää ajatusta myös kulutustottumuksiini. Olenko jo liian tottunut tiettyihin juttuihin, etten pysty niistä enää luopumaan? Vai tuleeko piheys menmään liian pitkälle, nyt kun tuloihin liittyy taas epävarmuutta?

Mielenkiintoista nähdä, millainen vuosi tämä tulee olemaan.


PS. Nokkelimmat ovat ehkä yllä olevan tekstin lukiessaan tajunneet, että pelkästä työttömyyskorvauksesta pitäisi tulla tuo vaadittu 5000 € nettotuloja. En kuitenkaan aio sitä hakea. Aion näillä näkymin perustaa oman yrityksen ja katsoa, miten se lähtisi rullaamaan. Mikäli asiakkaita ei tule, niin ei tule palkkaakaan. Onneksi säästöjeni takia asiakkuuksilla ei ole suurempi kiire. Tosiaan se loma tekisi ihan hyvää tähän alkuun.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti