maanantai 5. heinäkuuta 2021

Talouskatsaus Q2 2021

Kulujen puolesta huhti-kesäkuu menivät aika perustasolla. Poikkeuksellisia juttuja olivat lähinnä urheiluvälineiden osto toukokuussa n. 230 €:lla ja verikokeissa käynti (uteliaisuuttani) kesäkuussa 179 €:lla. Urheiluvälinepuolella toisaalta rahaa tuli takaisinkin päin, koska tavarantoimittaja ei vielä kesäkuun alkuunkaan mennessä saanut toimitettua maaliskuussa tilaamiani välineitä, joten peruin tilauksen ja sain siitä rahat takaisin. Kuluseurannoissani oikaisin kyseisen kulun (n. 620 €) pois maaliskuun luvuista.

Kokonaiskuluni olivat huhtikuussa 1071,62 €, toukokuussa 1053,41 € ja kesäkuussa 904,49 €. Ensimmäisen vuosipuoliskon kokonaiskulut olivat hieman yli 5900 €. Alle tonnin kuussa tahtia siis mennään, vaikka tullut tosiaan noita urheiluvälineitä ja tarpeettomia lääketieteellisiä testejä hankittua.

Seuraan myös jatkuvasti viimeisen 12 kk rullaavia kuluja (josta kuvaaja alhaalla) ja on mielenkiintoista huomata, että viime vuoden heinäkuun kulut olivat jopa 2790 € (sängyn oston johdosta), joten ensi kuussa pitäisi kuvaajaan tulla merkittävä. Pitäisihän tällä kertaa koko Q3:n aikana mennä yhteensä rahaa suurin piirtein sen verran kuin viime vuonna meni pelkästään heinäkuussa.

Kassavirtatuloja (verojen jälkeen) tuli huhtikuussa 1274,78 €, toukokuussa 2293,38 € ja kesäkuussa 898,45 €. Yhteensä ensimmäiseltä vuosipuoliskolta kassavirtatuloja tuli 7061,42 €. Niinpä tulojen ja menojen erotus on mukavasti yli 1100 € plussalla ensimmäiseltä vuosipuoliskolta. Ikävä kyllä tämä antaa vähän liian positiivisen kuvan taloustilaisuudestani, koska toisen vuosipuoliskon osinkotulot tulevat luonnollisesti olemaan huomattavasti pienemmät kuin ensimmäisen. 

Toisaalta pelkkien kassavirtatulojen ja menojen vertailu antaa liian negatiivisen kuvan taloudestani, koska ovathan tämän vuoden ensimmäiset kuusi kuukautta tarjonneet kymmeniä tuhansia arvonnousua. Nettovarallisuuteni nousi 1.1.-30.6. välillä n. 28 000 € siitä huolimatta, että elän sijoituksillani. Ja ainoa, mistä on täytynyt luopua, on ollut matkailu, ja sekin ollut enemmänkin koronan kuin säästeliäisyyden vika.







1 kommentti: