lauantai 11. heinäkuuta 2015

Kuluraportti kesäkuu 2015

Kesäkuussa rahaa meni toisella paikkakunnalla sijaitsevan työn takia todella paljon. Peruskulutukseeni meni 1181 €, minkä lisäksi työn aiheuttamia kuluja tuli 379 €. Seuraan työn aiheuttamia kuluja erikseen, koska ne ovat sellaisia kuluja, jotka loppuisivat täysin sinä päivänä kun työ loppuisi, joten niiden laskeminen pohjakulutukseen vääristäisi kulutustasoani ja siten varallisuustavoitteitani.

Yritän kuitenkin olla laskematta liikaa kuluja työn kuluksi, etten huijaa sen kautta. Esimerkiksi vain osa auton polttoaineesta kuluu työmatkoihin ja osa kuluisi muutenkin, joten yritän muistaa laittaa aina yhden tankkauksen elinkuluihin ja loput työn kuluihin. Tämä vastaa aika hyvin aikaisemmin toteutunutta kulutustasoa. Muut autosta aiheutuvat kulut laitan elinkuluihin, koska voi hyvinkin olla mahdollista, etten malttaisi luopua autosta töiden päättyessä. Ruokaan menee tällä hetkellä paljon enemmän rahaa kuin normaalisti (kesäkuu 540 €, kun alkuvuoden keskiarvo oli 430 €), mutta lasken ne täysin elämisen kuluihin, koska kyse on loppujen lopuksi omista valinnoistani. Kukaan töissä ei pakota minua käyttämään noin paljon rahaa ruokaan. Yksi selkeimmistä työn kuluista ovat toisella paikkakunnalla yöpymisistä aiheutuneet kulut (hotelli/vuokrakämppä). Ne luonnollisesti merkitsen työn kuluihin täysimääräisesti. Noista kulkemisista ja asumisista voinee verovähennyksiäkin tehdä, joten niiden seurantaan on jo rahallinenkin syy.

Kesäkuussa tosiaan ruokaan paloi todella paljon rahaa. Lisäksi auton huollosta (maksoin puolet vaimoni auton huollosta, koska olen voinut sitä käyttää ennen oman hankkimista) tuli kulua 205 €. Satunnaisia kuluja syntyi tällä kertaa osaamiseen panostamisesta 46 €. Kuluihin merkitsin myös poiston autosta 80 €. Viihteeseen meni jopa 48 €, koska nyt sattui vaan olemaan paljon elokuvia, jotka halusin nähdä. Opintolainan korkoa meni muutama kymppi.

Kulupuoli on mielestäni karannut ihan käsistä nyt erikoisen tilanteen takia. Pitäisi äkkiä saada aikaiseksi kunnon rutiinit, johon nuo kalliit ravintolaruokailut eivät enää kuulu. Toisaalta pitäisi käydä taas vaatekaupassa ja polttaa siellä muutama sata euroa, jotta vaatekaappini olisi taas ajan tasalla. Se on vaan niin vastenmielistä puuhaa jo ilman sitä rahanmenoakin. Sen voi onneksi aina hoitaa "ensi kuussa sitten".


2 kommenttia:

 1. Mikään ei ole parempaa kun syöminen hyvässä ravintolassa, nam :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvässä ravintolassa juu, mutta nyt tullut helppouden takia syötyä sellaisia 12-15 € annoksia halpisravintoloissa ja huoltoasemilla. :)

   Jos siirtyisin niihin oikeisiin ravintoloihin, joissa saa oikein kunnolla nautittua ruoasta, niin hintakin helposti kaksinkertaistuisi.

   Mielellään jättäisin nuo säännölliset halpisravintolaruokailut pois ja söisin kotona, jolloin tilalle voisi ottaa satunnaisesti kunnon ruokailun hyvässä ravintolassa. Kyllä hyvästä ruoasta kannattaa välillä maksaa vähän extraakin (kunhan ei tee sitä liian usein).

   Poista