torstai 2. heinäkuuta 2015

Säästöjen tilannekatsaus kesäkuu 2015

Kesäkuun säästölukema on ruma -1423 €. Tuosta tosin noin tuhat euroa on nostettu sitä varten, että saan tarvittaessa maksettua vuokravakuuden. Oikeasti siis säästöjä on laskentatapani mukaan palanut "vain" noin 400 euroa. Tämä toisaalta vääristää tilannetta pahasti, koska tässä kuussa luottokorttini on ollut merkittävästi kovemmassa käytössä kuin tavallisesti. Toisella paikkakunnalla työskentelystä on kesäkuun aikana aiheutunut vähintään 400-500 euron ylimääräiset kulut (summa tarkentuu myöhemmin).

En ollut koko kesäkuuta töissä, joten heinäkuussa saan vajaan palkan, joka ei millään riitä kattamaan kaikkia kulujani. Joudun siis heinäkuussa nostamaan lisää rahaa sijoituksistani. Lisäksi elokuun alussa erääntyy kaamea yli 1300 euron vakuutuslasku, kun maksan vakuutusteni maksut kerralla vuodeksi. Suurimpana tuossa laskussa on uuden autoni vakuutus (14 kk:lta). Joka tapauksessa elokuunkin säästösumma jää tuon takia pieneksi tai jopa olemattomaksi. Toivottavasti syyskuussa palkasta jää jotain säästöönkin.

Vuodelle 2015 asettamani tavoite 20 000 euron säästöistä jää siis kaukaiseksi haaveeksi. Näillä näkymin jo 10 000 euroakin voi tehdä tiukkaa. Samalla asettamani keskipitkän tähtäimen tavoite 100 000 € tuntuu tällä hetkellä aika mahdottomalta. En nyt kuitenkaan tässä vaiheessa tee mitään virallisia tavoitemuutoksia. Minun pitää katsoa ainakin tuonne elokuulle asti, miten kulut kehittyvät, ennen kuin voin tehdä perusteltuja ennusteita tulevista kassavirroista.

Tällä hetkellä säästösummani vuodelle 2015 on 6064 € ja koko ajalta 28 257 €. Alla ovat taas perinteiset kuviot säästösummista ja tavoitteista.
 
 
 
 

2 kommenttia:

 1. Hmm, mitenkäs sen uuden työn palkka, eikö palkankorotus vanhaan työhön nähden kompensoi hiukan uusia menoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mutta korotus tulee voimaan vasta myöhemmin, kun sovimme porrastetusta palkan noususta lopulliselle tasolle. Alussa menee kuitenkin opetteluun aikaa, niin ihan perusteltua tuollainen vaiheittainen palkan nousu. Lisäksi verottaja vie jokaisesta eurosta lähes puolet, niin ei paljoa lohduta. Onneksi sentään saa työasunnosta vähentää 250 €/kk.

   Palkan noususta ja työasuntovähennyksestä huolimatta uudessa paikassa jää lisääntyneitä kuluja vähemmän kouraan. Mutta muulta osin paikka on paljon parempi kuin edellinen.

   Poista