sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Tuotot Q2 2015

Huhtikuun alusta kesäkuun loppuun salkkuni tuotti -1,3 %. Ottaen huomioon Euroopassa tuona aikana nähdyt laskut, lukuun voi olla varsin tyytyväinen. Vuoden alusta salkkuni on tuottanut 16,8 % ja säästöprojektini alusta tuottoa on kertynyt 14,9 %.

Salkkuni tuottojen seuranta on ollut viime aikoina erityisen vaikeaa, koska olen joutunut käyttämään sijoitustilillä olevia rahoja elämiseen, minkä johdosta rahaa on useita kertoja liikkunut edestakaisin tilille ja sieltä pois. Näin ollen en ole tällä hetkellä täysin varma, ettei lukuihin ole päässyt virheitä. Tuntumani on kuitenkin sellainen, että jos luvuissa on virheitä, niin todellisuus olisi raportoimiani lukuja parempi eikä huonompi. Riittävällä tarkkuudella lukujen pitäisi joka tapauksessa olla oikein.

Kevään aikana olen ollut erityisen tyytyväinen siihen, kuinka tasaisena salkkuni kokonaisarvo on pysynyt Kreikan aiheuttamasta panikoinnista huolimatta. Iso osa salkun arvon laskusta on Seligsonin osuuksien laskua, vaikka Seligsonin rahastot muodostavat vain suhteellisen pienen osan salkustani ja vaikka sen pitäisi olla se sijoitusteni turvallinen osa.

Syiden salkun arvon tasaisuudelle arvioisin löytyvän kolmesta asiasta. Ensinnäkin kevään aikana muokkasin salkkuni kokonaisuutena arvioiden turvallisemmaksi luopuen suurimmasta osasta suurten hinnanmuutosten yhtiöistä. Toiseksi omistamani jenkkiyhtiöt tuovat hajautushyötyä sekä markkinoidensa että valuuttanoteerauksen puolesta. Kolmanneksi satuin vielä onnistumaan suojaamaan salkkuni kesäkuun pahimmalta laskupäivältä johdannaisten avulla. Kokonaisuus näkyy alhaalla olevissa kuvaajissa suhteellisen tasaisena viivana

Kevään tasaisuudesta huolimatta salkkuni arvo on noussut voimakkaasti heinäkuun puolella alkaneen helpotusrallin aikana. Mutta siitä enemmän sitten aikanaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti