maanantai 10. elokuuta 2015

Kuluraportti heinäkuu 2015

Heinäkuun kuluista raportointi pääsi melkein unohtumaan. Heinäkuussa rahaa kului jopa 1217 € elämiseen, minkä lisäksi työn kuluja oli 560 €. Elokuun alusta sain asumisjärjestelyitäni vähän järkevämmälle mallille, joten jatkossa toivottavasti molemmat kuluryhmät pienenevät. Vähän liikaa on vain tullut totuttauduttua ravintola- ja pikaruokaan, mikä näkyy myös puntarilla. Sekä raha- että paino-ongelmat onneksi ratkeavat samalla keinolla.

Heinäkuussa suurten ruokailukulujen lisäksi maksettavana oli 126 € autovero ja 160 € lomamatka. Ruokapuoleen meni tosiaan noin 150 € enemmän kuin meni alkuvuonna keskimäärin. Valtava menoreikä, joka pitää korjata. Toki kaikki tuosta ei ole ruokaa, mutta pääosin kuitenkin. Muissa kuun kuluissa on mukana myös se auton poisto (100 €), josta olen maininnut.

Elokuun kulut tulevat myös olemaan suuret. Jopa selvästi suuremmat kuin heinäkuun. Elokuussa maksettavaksi tuli iso vakuutuslasku sekä vastike. Edes dramaattinen leikkaus ruokakuluihin ei paljoa pelasta.

Vähän on päässyt päälle se asenne, että "tämä vuosi on jo menetetty, ensi vuonna uudestaan". Pitäisi vaan palata ruotuun ja alkaa tosissaan miettimään kulupuolta jo nyt. Velkataso on kuitenkin edelleen niin korkealla, että pitäisi pystyä nopeasti lyhentämään lainoja tai vähintäänkin kasvattamaan varallisuuden määrää. Saa nähdä, miten käy.2 kommenttia:

  1. Sama täällä: ensi vuonna sitten tsempataan =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän se yleisin ajankohta positiivisille elämäntapamuutoksille on... "ensi vuonna", "ensi kuussa", "ensi viikolla" tai ihan vaan "huomenna". :)

      Poista