keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Kuluraportti kesäkuu 2016

Kesäkuussa rahaa meni 1213 €. Odotin pahempaa, koska kesäkuussakin oli aika huoleton suhtautuminen rahaan, minkä lisäksi oli viikon loma, jonka aikana rahaa ainakin tuntui menevän aika paljon. Loppujen lopuksi tuon viikon aikana meni "ylimääräistä" vain noin 200 €, joten sekään ei ollut ihan niin paha kuin odotin. Kesäkuun huonot säästölukemat eivät siis johtuneet ylenpalttisesta kulutuksesta, vaan aikaisempien kuluerien tulosta maksuun kesäkuussa.

Kesäkuun aikana suurin ylimääräinen menoerä oli ruokailupuolella. Ruokaan tuli käytettyä noin 150 € enemmän kuin mitä pidän normaalina tasona. Kun tosiaan en ole miettinyt suuremmin rahaa, niin on ollut turhan helppo mennä syömään ravintolaan. Siihen päälle kun vielä ottaa, että tarjosin muutaman kerran vaimollenikin, niin äkkiähän sitä rahaa menee. Normaalisti maksamme aika tasan ruoat ja vaimoni on tarjonnut minulle aikaisemmin, joten kyseessä ei rehellisesti sanottuna välttämättä ollut mikään ylenpalttinen anteliaisuus vaan ihan vaan tilien tasaus nyt, kun kerran olin muutenkin hövelillä päällä. Tarjoaminen sattuu paljon enemmän silloin, kun haluaisi olla säästeliäs (eli esimerkiksi silloin, kun sijoitussalkussa on liikaa lainaa, jota pitäisi saada maksettua pois). Nyt tarvetta säästeliäisyydelle ei oikein ole ollut.

Viime vuoden kesäkuuhun verrattuna rahaa meni vain noin 30 € enemmän, joten tavallaan kuu meni ihan tavoitetasolle. Aikaisemminhan tavoitteeni oli 1000 €/kk kulutustaso, mutta otettuani työn toiselta paikkakunnalta päätin nostaa tavoitetason 1200 €/kk tasolle. Tänä vuonna sen alle olen päässyt vain helmikuussa, mutta kesäkuu oli jo lähellä.

Työn kuluihin meni kesäkuussa 411 €.

2 kommenttia:

  1. 150 euroa enemmän lomakuukautena ei ole paljon. Ja varsinkin kun olet tarjonnut vaimolle. Se kannattaa aina. Eli tuloksesi on tosi hyvä. Elämä on nauttimista varten. Ei pelkkää pihistelyä ja säästämista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei tuo mikään mahdoton ylitys ollut, enkä suuremmin harmittele sitä. Toisaalta ruokaan ihan normaalinakin kuukautena menee enemmän rahaa kuin pitäisi. Pitäisi kokata enemmän, mutta kun laiskuuttani syön kallilla.

      Poista