keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Painonpudotus update

Kun maaliskuussa aloitin painonpudotusprojektini, en yhtään osannut arvata, että sen kanssa menisi näin pitkään. Painoa ei ollut pudotettavana kuin muutama kilo ja yleensä kilot ovat lähteneet nopeasti, kun vain olen päättänyt ryhtyä toimeen. Odotin, että normaalipainoon pääsyyn vaaditut kaksi kiloa lähtisivät noin kuukaudessa. Tuohon tavoitteeseen pääsyyn meni kuitenkin noin kolme kuukautta.

Normaalipainon ylärajalle pääsy ei kuitenkaan riittänyt minulle, vaan halusin päästä ainakin kilon verran ylärajan alle, että painossa on hieman heilumavaraa ylöspäinkin. Tuohon kiloon on nyt mennyt nelisen kuukautta, mutta vihdoin siihenkin on päästy. Pitkästä prosessista huolimatta on pakko todeta, että tuo on todella merkittävä kilo. Nyt kun turvotuspäivinäkin paino pysyy alle normaalipainon ylärajan, voin silloinkin olla tyytyväinen peilikuvaani. Ennen tämän viimeisen kilon pudotusta näin ei ollut.

Tässä välissä on lienee syytä kertoa vielä sen verran itsestäni, että olen aina ollut varsin urheilullinen, ja paino- ja ulkonäkövaatimukseni ovat seurausta siitä taustasta. Niin sanottu "normaali" ihminen ei varmasti olisi kokenut tarvetta pudottaa painoa edes alkutilanteessani. Mutta aivan kuten rahankin kanssa, "normaali" ei riitä minulle, vaan minä määritän itse omat vaatimustasoni. Aikaisempi painoni ei täyttänyt tuota vaatimustasoa, mutta nykyinen täyttää.

Mainitsemaani urheilullisuuteen liittyen tällä painonpudotusprojektillani oli myös mukava yllättävä sivuvaikutuskin. Kun laskin kaloreita ja mieli alkoi tehdä herkkuja, minun tuli usein tehtyä joku treeni, että sain kulutettua ne kalorit, jotka herkuttelin. Kun tuota urheilun ja herkuttelun vuorottelua on nyt kestänyt sen yli puoli vuotta, niin alan olla varsin hyvässä kunnossa. Hyvään kuntoon tulo ei lainkaan ollut projektini tarkoitus, mutta olen tällä hetkellä melkeinpä tyytyväisempi nykykuntoni johdosta kuin siitä, että pääsin tavoitepainooni. Happy accident.5 kommenttia:

 1. Taidat olla aika kilpailullinen kaveri muissakin asioissa? =) Itse en ole yhtään ja se valitettavasti näkyy hiukan kunnossa/painossakin... =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvalle tosiaan pari kiloa merkkaa juuri mitään, mutta onhan se hyvä pitää tietyistä asioista kiinni.

   Poista
  2. En mielestäni ole erityisen kilpailullinen. Se on ehkä haitannutkin urheilussa menestystä, kun voittaminen ei ole ollut erityisen tärkeää.

   Urheilussa minua on ainakin aikuisiällä kiehtonut enemmänkin kehittyminen ja sen selkeä havaitseminen. Eli sama kuin elämässä muutenkin. Ja sillä asenteella olen pärjännyt hyvin niin urheilussa kuin elämässäkin.

   Lihominen puolestaan olisi askel taaksepäin eli kehittymisen vastakohta, ja se ei minulle kelpaa.

   Poista
 2. Kesällä kertyi pari kiloa. Tai no, painoni on silti normaalipainon alarajalla ja olen painanut näin "paljon" lukiossakin 10 vuotta sitten. Tässä välissä vaan paino on ollut vähemmänkin, joten pidän optimina tuota paria kiloa vähempää lukemaa. Silloin vatsa on koko ajan bikinikuosissa :). Oikeastaan olen yhden kilon saanut tuosta pois pelkästään syömällä eväitä muutamana päivänä töissä ja aloittamalla tehokkaamman liikuntamuodon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni on hyvä, että itsellä on joku tietty selkeä kilomäärä, johon on itse tyytyväinen. Se toimii hyvin tavoitteena ja samalla jossain määrin estää anorektisia ajatuksia, joissa aina pitää laihduttaa lisää. Kun paino on selvästi alle tavoitteen, on helppo ostaa pussi karkkia tai ottaa ylimääräinen pala kakkua ilman tunnontuskia.

   Poista