lauantai 9. syyskuuta 2017

Kuluraportti elokuu 2017

Elokuussa rahaa kului 1401 €. Suurin ylimääräinen rahareikä oli vakuutusmaksut, joihin meni yli 420 €. Lisäksi maksettavana oli yhden järjestön vuosimaksu vajaa 50 €. Ruokaan ja kauppoihin meni myös tavallista enemmän rahaa. Niihin kului jopa 609 €, kun kuluvan vuoden keskiarvo on 548 € ja vuoden 2016 keskiarvo oli 511 €. Entisestäänkin isot ruokakulut ovat siis paisuneet entisestään.

Elinkulujen lisäksi työn kuluja* oli 404 €.

Vaikka elokuussa eri kuluihin meni mielestäni aika paljon rahaa, niin alla olevasta kuviosta näkee, että elokuu on tyypillisestikin ollut kulujen osalta tätä tasoa. Nuo vakuutusmaksut ovat nimittäin jo vuosia tulleet maksettavaksi elokuussa.


Olen lisännyt seurantaani uuden kuvion (alla) havainnollistamaan kulujeni kehitystä. Se kuvaa tavallaan elintasoinflaatiotani. Vuoden 2014 ja 2015 välinen ero ei tosin kerro koko totuutta, koska 2015 aikana muutin toiselle paikkakunnalle töihin, mikä on selvästi lisännyt kulujani. Sama muutos häiristee myös 2015 ja 2016 välistä vertailtavuutta, mutta pienemmässä määrin. Vuodet 2017 ja 2016 puolestaan ovat varsin vertailukelpoisia. Luulen, että tuo kuvio tulee olemaan hyvä työkalu ehkäisemään elintasoinflaatiota ja kulujen karkaamista käsistä.*Työn kuluja ovat kahdella paikkakunnalla asumisesta johtuva ylimääräisen asunnon vuokra sekä ylimääräiset polttoainemenot, jotka johtuvat siitä, että joudun ajamaan kahden paikkakunnan väliä.3 kommenttia:

 1. Hyvin vaikuttaisi jäävän lopulta rahaa säästöön vaikka ruokaan menikin hiukan tavallista enemmän rahaa.

  VastaaPoista
 2. Tuollainen 22k€/vuosi on aika tiukka tahti. Tosin itsellä lähes sama tavoite, mutta ainoastaan nämä kaksi ensimmäistä vuotta (olen myöhäisherännyt säästäjä) jonka jälkeen ajattelin laittaa kympin per vuosi. Eli aloitus vähän tiukemmin jotta saa kirittyä kiinni ja totuteltua siihen, ettei kaikkea laiteta leveäksi. Oliko sinulla pysyvästi tuo tavoite, vuodeksi, toistaiseksi vai miten olet asiaa ajatellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasin erillisenä blogikirjoituksena:

   http://rahallavapaaksi.blogspot.fi/2017/09/saastotavoitteestani.html

   Poista