lauantai 2. syyskuuta 2017

Säästöjen tilannekatsaus elokuu 2017

Elokuussa säästöön jäi "vain" 1525 €. Tämä on hieman alle sen tahdin, mitä loppuvuoden tavoitteen saavuttaminen vaatisi, mutta uskon meneväni selvästi tavoitteeseen, joten tämä pieni jäänti ei haittaa. Parilliset kuukaudet ovat säännöllisesti olleet selvästi huonompia säästökuukausia kuin parittomat, joten ensi kuussa pitäisi taas tulla hyvä säästölukema. Syynä tuolle jakaumalle on varmastikin se, että vuorottelemme vaimoni kanssa vastikkeen maksun kanssa.

Kuun säästösummaa pienensi hieman se, että kävin lunastamassa S-osuudet Varuboden-Oslasta ja Kymen seudun osuuskaupasta, koska ne eivät jakaneet korkoa osuuspääomalle. Tilalle otin Osuuskauppa Maakunnan osuuden (kiitos vinkistä nimimerkki Tavoitteena miljoona), joka on jakanut nyt pari vuotta 5 %:n koron. Nettona siis sijoitukseni pienenivät satasella, jonka sain itselleni heti käteisenä, joten en ole saanut sitä sijoitettua vielä uudestaan. Olin kuitenkin käteisen tarpeessa, niin tuo oli ihan hyvä juttu.

Vaikka loppuvuodelta vaadittu säästösumma ei ole enää erityisen suuri, sen saavuttamiseen liittyy kuitenkin huomattavaa epävarmuutta. Saimme juuri asuntomme myytyä ja vaimoni muuttaa luokseni työskentelypaikkakunnalleni, joten tulevien kulujeni pitäisi pienentyä huomattavasti nykyisestä, mutta muutosvaiheeseen liittyy varmasti myös paljon ylimääräisiä kuluja muutosta ja mahdollisesti uuden asunnon tarpeista. Ensi vuoden säästöluvuille tämä muutos on ehdottoman positiivinen, kun kuukausittain raportoimani työn kulut jäävät pois, mutta tälle vuodelle en pysty ennustamaan onko muutos positiivinen vai negatiivinen. Uskon kuitenkin meneväni tavoitteeseeni.

Alla on taas kuvio vuoden säästömäärästä (Säästö YTD) ja lisäsin tällä kertaa siihen myös edellisen vuoden vastaavan ajanjakson säästökertymän kuvaamaan edistystä säästömäärissä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti