perjantai 24. marraskuuta 2017

Kuluraportti lokakuu 2017

On päässyt kuluraportin kirjoittaminen vähän venähtämään. Töissä on ollut kiireitä ja urheiluunkin on tullut taas panostettua, niin ei ole oikein aika ja energia riittänyt kirjoittelulle. Ja kun en ole näitä perustekstejäkään saanut aikaiseksi, niin ei puhettakaan, että olisin muutakaan kirjoittanut. Niinpä blogin osalta on ollut marraskuussa aika hiljaista.

Mutta asiaan...

Lokakuun kulut olivat taas odotetusti suuret. Rahaa kului kokonaisuudessaan 1695 €. Satunnaisissa kuluissa oli tällä kertaa työtuoli 169 €. Vanha oli jo ihan surkeassa kunnossa, joten heitimme sen pois muuton yhteydessä. Käytin tällä kertaa rahan lisäksi aika paljon aikaa ja energiaa tuolin ostamiseen, koska vietän kotona ollessani suhteellisen paljon aikaa tietokoneen ääressä, joten on tärkeää, että tuoli on oikean lainen. Huonoa ergonomiaa ei kannata hankkia säästääkseen vähäpätöisen summan rahaa. Onneksi oikea tuoli sattui kuitenkin olemaan ihan edullinenkin.

Lisäksi satunnaisissa kuluissa oli 46 € yhdestä kirjasta sekä 59 € kolmannesta hepatiittirokotteesta. Nyt olen ottanut täyden rokotesarjan A- ja B-hepatiittia vastaan, joten tämän jälkeen minulla pitäisi nykytiedon valossa olla loppuelämän kestävä suoja.

Lokakuussa käytin myös viihteeseen 87 € ostamalla Hulluilta päiviltä 10 kpl elokuvalippuja. Nämähän ei oikeasti ole puhtaasti lokakuun kulua, vaan ajoittuu pidemmälle ajanjaksolle. Lisäksi kyseessä on oikeasti säästöstä, kun tuo 8,7 € per lippu on todella paljon vähemmän kuin mitä elokuvalippu kassalla ostettuna maksaisi. Ja me vaimoni kanssa käymme joka tapauksessa sen verran usein elokuvissa, että kyseessä on aito säästö eikä mikään "Ostin tarpeetonta tavaraa alennuksella ja säästin" -kaltainen itsepetos.

Tavalliseen tapaan ruokapuoli on ollut jälleen kuukauden suurin ongelma. Tällä kertaa kuitenkin vielä enemmän kuin tavallisesti. Ruokaan meni rahaa melkein 840 €!! Tästä ravintoloihin melkein 500 €! Kuten olen kertonut, uuteen asuntoon muutto on rikkonut rutiinit ja tuonut lähelle hyviä ruokailupaikkoja, joten on ollut vaikea saada itsensä kokkailemaan kotona. Niinpä on tullut tuettua alueen ravintoloita vähän isommalla kädellä. Marraskuun aikana olen onneksi alkanut saada taas rutiineista kiinni, eikä ulkona syöminen ole alkuinnostuksen jälkeen enää niin houkuttelevaa. Yllättävän äkkiä lähiravintolat ovat muuttuneet "tavallisiksi".

En ole ennakkoon katsonut marraskuun kuluja, mutta tuntumani on, että ainakin lokakuun ruokailukulujen tasolta ollaan tultu alas, vaikka kulutus olisikin edelleen yli alkuvuoden tason. Toisaalta onhan tässä varaa syödä, kun kahden paikkakunnan elämisen kulut ovat jääneet pois.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti