lauantai 2. joulukuuta 2017

Säästöjen tilannekatsaus marraskuu 2017

Marraskuussa säästöön sain 1743 €. Ihan hyvä lukema odotuksiini verrattuna. Se ei kuitenkaan ole riittävän hyvä, jotta pääsisin vuoden säästötavoitteeseeni 22 000 €. Tavoitteeseen pääsyyn vaadittaisiin joulukuun aikana vielä 1630,40 €, mikä ei sinänsä ole erityisen suuri lukema, mutta verottaja heittää kapuloita rattaisiin.

Verokorttini menee nimittäin lisäprosentille, minkä takia tulen joulukuussa saamaan merkittävästi vähemmän nettopalkkaa kuin tavallisesti. En ole kokenut tarpeelliseksi hankkia uutta verokorttiakaan, koska tuntumani on, että uudessa kortissa veroprosentti olisi vielä suurempi kuin nykyinen lisäprosentti. Arvostan aikaani sen verran, etten koe järkeväksi edes tarkistaa asiaa.

Toisaalta olen myös saamassa verottajalta takaisin samaa suuruusluokkaa olevan summan rahaa veronpalautuksina kuin mitä nyt menee ylimääräistä veroihin. Nämä palautuseurot olen kuitenkin jo merkinnyt korjauksena vuoden 2016 säästölukemiin, koska senhän vuoden säästöä ne oikeasti ovat. Veronpalautukset eivät siis auta minua vuoden 2017 tavoitteen kanssa.

Näyttäisi siis, että tulen jäämään muutaman satasen tavoitteestani. Tai kun taas aikanaan tulen tietämään tuleeko tältä vuodelta veronpalautuksia vai mätkyjä, niin saattaa olla, että tavoite ylittyykin tai sitten jää pahasti. Aika näyttää.

Kävi miten kävi, olen ihan tyytyväinen tämän vuoden saavutukseeni. Tavoitteeni näyttää olleen oikein asetettu, kun lopullinen summa tulee olemaan näin lähellä.
1 kommentti:

  1. Kovat on säästösummat ja -tavoitteet. Hyvä, että tavoitteet ovat korkealla. Vaikka korkeita tavoitteita ei saavuttaisikaan, niin ainakin niillä pääsee korkeammalle kuin vaatimattomammilla tavoitteilla!
    https://digivaluutat.blogspot.fi/

    VastaaPoista