sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Kuluraportti marraskuu 2017

Marraskuun elinkulut olivat 1586 €. Kuukauden kuluja nostivat, vakuutukset 116 €, renkaiden vaihto 45 € ja 75 € harrastusvälineiden ostoon.

Ruokaan meni jälleen iso määrä rahaa. Kokonaisuudessaan ruokaan meni 690 €, josta tosin reilu 90 € oli yhden juhlaillallisen kulua (kahdelta hengeltä). Vaikka tuon poikkeuksellisen kalliin aterian poistaa, niin silti 600 € on aika iso summa käyttää ruokaan. Yksi syy ruokakulujen nousulle on tosin siinä, että nyt, kun asumme taas vaimoni kanssa saman katon alla, niin kissamme ruokkiminen on erinäisistä syistä siirtynyt minulle ja sekään ei ole ilmaista.

Yksi syy ruokakulujen nousulle on myös siinä, että nykyisen asuntomme lähellä ei ole isoa kauppaa kuten aikaisemmin, joten olen pakotettu usein käymään lähikaupassa, jossa hintataso on selvästi korkeampi kuin isommissa kaupoissa.

Nyt alkaa kuitenkin vaikuttaa siltä, että tilanne alkaa tasaantua ja rutiinit asettua kohdalleen niin, ettei rahaa enää pala ihan yhtä holtittomasti kuin tässä syksyn aikana.

BTW, aiheen ohi: Luulin, että säästötavoitteeni tulee jäämään, koska joulukuun palkkani tulee menemään lähes kokonaan verokortin lisäprosentille, mutta olin unohtanut, että tammikuun tiliä ei lasketa mukaan tulorajaan. Nyt lisäprosentille menikin vain pieni osa tilistä, joten säästötavoitteen täyttyminen alkaakin näyttää todennäköiseltä.

1 kommentti:

  1. Itsekin joskus yllätyin iloisesti tuosta samasta jutusta, eli verokortti normaalisti lasketaan 1.2. alkaen. Harmi vain, että tämä ei päde, jos on hakenut muutosverokortin tammikuussa (ja tammikuusta alkaen), terveisin nimim. lisäprosentilla marras-joulukuun kitkutteleva :D

    VastaaPoista