maanantai 20. huhtikuuta 2020

Koronan hyviä puolia omassa elämässäni

Vaikka koronapandemia on varmasti ollut iso shokki monelle, ja vaikka se on pääosin negatiivinen juttu, on sillä ollut positiivisiakin vaikutuksia. Omalla kohdallani korona on monella tavalla parantanut elämääni.

Ensinnäkin korona on saanut minut tekemään ruokaa itse. Aikaisemmin ravintolasta tilaaminen oli niin helppoa ja mukavaa, että en itse useinkaan vaivautunut tekemään ruokaa itse. Tai jos tein, kyseessä oli pakastepizza tai muu nopeasti uuniin työnnettävä. Nyt kun ravintoloista on tullut hieman ongelmallisia paikkoja, on ollut helppo alkaa tehdä itse ruokaa, kun kerran vaihtoehtoa ei ole. Tai tokihan sitä voisi kotiinkuljetuksena tilata, mutta se ei tunnu samanlaiselta houkutukselta kuin aikaisemmat ravintolarutiinini ("Nappaanpa tuossa treeneistä tullessani kotimatkalla jotain purtavaa").

Sen lisäksi, että itse tehty ruoka on merkittävästi halvempaa kuin ravintolaruoka, se on ihan hyvääkin (ja luulisin terveellisempääkin). Meillä on vaimoni kanssa riittävän samankaltainen maku ja molemmat osaa ihan hyvin tehdä ruokaa, niin maun osalta ei tarvitse ajatella tehneensä uhrauksia, kun ravintolaruokailu on jäänyt pois. Lähinnä pitäisi laajentaa meidän reseptivalikoimaa, koska vähän tässä alkaa jo tavallisimmat valinnat kyllästyttää, kun on reilusti yli kuukauden pari kertaa päivässä tehnyt itse ruokaa. Mutta sehän on ihan positiivinen ongelma, kun se "pakottaa" olevaan kokeilevampi reseptien kanssa.

Toinen positiivinen koronasta seurannut seikka on se, että olen alkanut käymään lenkillä huomattavasti enemmän kuin ennen. Lenkkeily ei ole minulle erityisen mukavaa, mutta ei lähtökohtaisesti vastenmielistäkään touhua. En yleensä ole oikein saanut itseäni lenkille, koska olen tiennyt, ettei minulla ole juoksukuntopohja kunnossa. Juoksun sijasta on sitten tullut tehtyä jotain muuta tai ei mitään. Nyt kun valtaosa muista vaihtoehdoista on pois pelistä, ja kun tiedän, ettei tilanne tule hetkeen muuttumaan, on ollut helppo alkaa rakentaa taas juoksukuntopohjaa. Kun tässä koronan aikana saa rakennettua hyvän juoksurutiinin, sen ylläpitäminen pandemian väistyttyäkään ei pitäisi olla suuri ongelma. On niin paljon helpompi lähteä juoksemaan, kun tietää, ettei sen jälkeen ole viikkoa paikat tukossa ja polvi kipeänä.

Korona on kyllä hyvä tapa erottaa urheilijoissa jyvät akanoista. Tekosyitä etsivillä on nyt hyvä paikka laiskotella, kun taas oikeat urheilijat löytävät kyllä tavat käyttää tilanteen edukseen. Eipä sillä, että tässä 36 vuoden iässä mikään urheilija olisin, mutta aion silti hyödyntää tämän tilanteen parantamalla perus- ja juoksukuntoani.

Kolmantena positiivisena seikkana korona on antanut mukavasti tilaa olla "eläkkeellä". Normaalisti olisin varmaan tässä vaiheessa joutunut aktiivisesti miettimään töiden tai tulojen hankkimista, mutta nyt kun talous on näin kuralla, niin olen antanut itselleni luvan ottaa rennommin. Antaa niiden enemmän töitä tarvitsevien tehdä ne työt. Katsotaan sitten tilanteen normalisoiduttua taas niitä työjuttuja.

Neljäntenä positiivisena juttuna on se, kuinka kuluni ovat vähentyneet. Se ruokapuoli varsinkin on todella suuri säästö, mutta muutenkin tämä koronan aiheuttama epävarma talous on saanut viilaaman kulupuolta vielä entisestään. Valtaosan muista kuin ruokaan liittyvistä säästövalinnoista olin toki tehnyt jo ennen tätä pandemiaa, mutta kyllä tässä vielä pari juttua on löytynyt, mistä olen saanut säästöjä.

Nämä nyt ovat ne jutut, jotka ensimmäisenä tulevat positiivisina muutoksina mieleen. Varmasti muitakin on.

Mitä positiivista korona on sinun elämääsi tuonut?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti