keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Talouskatsaus Q1 2021

Ei nyt ole ollut oikein motivaatiota kirjoitella blogia, joten päätin pidentää talouskatsausvälin kvartaaleittain tapahtuvaksi. Pysyypä blogi edes jollakin tasolla hengissä. Välillä on kyllä ajatuksia, joista  voisi kirjoitella, mutta en vaan saa aikaiseksi. Blogi kun ei ole minulle enää hirveän tärkeä. Lähinnä se on jonkunlainen päiväkirja tulevaisuutta varten.

Mutta itse talouslukuihin: Kuluihin rahaa meni tammikuussa 1345,25 €, helmikuussa 791,64 € ja maaliskuussa 1393,63 €. Tammikuun kuluja  nosti n. 440 € auton määräaikaishuolto (yksi ns. isoista huolloista) ja maaliskuussa päädyin oikeasti tuhlaamaan käyttämällä reilun 620 € urheiluvälineisiin. Tätä tuhlailua helpotti se, kun vakiintuneet kuluni vaikuttavat olevan jossain 800-900 € paikkeilla, joten minulla on "ylimääräistä", koska olen budjetoinut elinkuluni yli 1000 €/kk tasolle.

Tammi-maaliskuun keskimääräiset kulut olivat 1177 €, kun vuoden 2020 keskimääräiset kulut olivat 1189 €, joten jopa kalliin auton huollon ja ison luksusostoksen myötä olisin päätymässä viime vuotta alhaisemmille kulutasoille. Ja kun edessä on vielä kesä, jolloin talon lämmityskulut pienenevät merkittävästi, tämä vuosi näyttää kulujen osalta todella hyvältä. Parasta siinä on vielä se, etten koe jääväni mistään paitsi. Nykyiset elintavat vain nyt sattuvat olemaan halvemmat kuin ennen. Luksusostoksenkin päädyin ostamaan, kun sitä teki mieli. Life is good.

Kassavirtatuloni (verojen jälkeen) olivat tammikuussa 458,39 €, helmikuussa 430,45 € ja maaliskuussa 1705,99 €. Kokonaisuutena olin siis maaliskuun loppuun mennessä 935,69 € miinuksella. Tuo summa pitäisi siis pystyä kattamaan sijoitusten arvonnosulla pysyäkseni plussalla. Pörssien kurssinousut ovat onneksi olleet sen verran reippaat Q1 aikana, että tätä kirjoittaessani olen saanut paitsi vuodelle 2021 tarvitut arvonnousut, myös vuoden 2022 arvonnousut. Kunhan nyt vaan kurssit pysyisivätkin ylhäällä.

Sijoitukseni tosin pyrkivät perustumaan enemmänkin sijoituksista saamiini kassavirtoihin, joten kurssimuutoksilla ei lähtökohtaisesti pitäisi olla minulle suurta merkitystä, mutta markkinoiden tarjotessa ylihintaa jostakin omistamastani osakkeesta, pyrin kyllä käyttämään tilanteen hyväksi. Tällöin myyn kalliin pois ja ostan halpaa tilalle tai sitten nostan käteispainoa tulevia sijoitusmahdollisuuksia varten.
1 kommentti: