torstai 3. heinäkuuta 2014

Kuluraportti kesäkuu 2014

Kesäkuun kulut olivat kokonaisuudessaan aikalailla odotetun suuruiset. Kokonaisuudessaan rahaa meni 937 euroa. Sähköntoimittajan vaihto aiheutti sen, että kesäkuun aikana tuli maksettavaksi tuplasti enemmän sähkökuluja kuin tavallisesti (vaikutus n. 40 €). Tulevista maksuistahan tuo on pois, joten se ei ole aitoa kulujen lisäystä. Varsinaista tuhlailuksi luokiteltavissa olevaa kulutusta (pari elokuvissa käyntiä ja pari ravintolaruokailua) oli n. 60-70 €. Ihan hyväksyttävissä oleva määrä.

Jatkossa odotan etenkin ruokailukulujeni laskevan. Uuden työpaikan myötä minun ei "tarvitse" enää tilata suurella summalla lounasseteleitä kuukausittain, vaan uudessa työssäni saan ruokailtua selvästi edullisemmin. Lisäksi minulla on lähes 200 euron edestä käyttämättömiä (mutta maksettuja) lounasseteleitä jäljellä. Näin ollen lähikuukausina ruokailukustannukseni tulevat näyttämään pienemmiltä kuin ne oikeasti ovat ja vastaavasti alkuvuoden ruokailukulut olen ilmoittanut suurempina kuin ne oikeasti olivat.

Alla olevasta kuviosta näkee jälleen kulujeni kehityksen. Nouseva trendi johtuu siis pääasiassa siitä, ettei vuoden 2013 puoli ole vertailukelpoinen vuoden 2014 kanssa. Siivoan jossain välissä pois tuon 2013 puolen, mutta nyt, kun dataa on vielä niin lyhyeltä ajalta, annan sen vielä näkyä tuossa mukana.Kesäkuun aikana lisäsin seurantaani uuden luvun. Jatkossa katson myös säännöllisesti viimeisten 12 kuukauden kokonaiskuluja. Siinäkin vuoden 2013 vertailukelvottomuus vähän häiritsee, mutta ajan myötä ongelman vaikutus vähenee ja katoaa. Viimeisen 12 kuukauden kulut on mielestäni tärkeä luku, koska siinä tulevat huomioiduksi myös vuosittaiset ja satunnaiset kulut, joita yksittäisten kuukausien kulujen seurannassa ei välttämättä muista ottaa huomioon.

Viimeisen 12 kk kulut
Toukokuu 10 931 € (911 €/kk)
Kesäkuu 11 272 € (939 €/kk)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti