tiistai 1. heinäkuuta 2014

Ensimmäinen tuottoraportti (Q2 2014)

Luvatusti raportoin nyt kesäkuun päätyttyä ensimmäistä kertaa tuotoistani. Puolen vuoden sijoittamisen jälkeen aikaa on edelleenkin kulunut aivan liian vähän, jotta voitaisiin realistisesti tehdä johtopäätöksiä taidoistani poimia osakkeita/rakentaa salkkua. Tästä huolimatta kerron nyt tuotoistani, koska tiedän niiden olevan asia, joka ihmisiä kiinnostaa.

Salkkunihan koostuu Seligsonin rahastoista ja Nordnetin kautta tekemistäni osakesijoituksista. Nordnet näyttää kätevästi salkun tuottokäyrän ja sallii vertailuindeksien lisäämisen, joten otin sieltä kuvakaappauksen kuvaamaan osakesalkkuni tuottoja. Kesäkuun ensimmäisen viikon loppuun tuotot näyttivät vielä oikein hyvältä, mutta sen jälkeinen reipas alamäki on tuonut salkkuni tuoton lähelle vertailuindeksejä. Pitää kuitenkin olla tyytyväinen, että ainakaan en ole hävinnyt indekseille, vaikka etumatka onkin suurelta osin kadonnut.


Seligsonin salkun tuotosta minulla ei ole omaa tuottokuvaajaa, vaan olen pitänyt seurantaa koko salkkuni (Nordnet + Seligson) tuotoista suhteessa vertailuindeksiin (S&P 500 Total Return Index). Alla on kuvaaja koko salkkuni suoriutumisesta. Maaliskuun 6. päivä asti salkussa oli pelkkiä Seligsonin rahastoja, joista iso osuus oli korkorahastoja. Alettuani sijoittaa suoraan osakkeisiin, alkoi pitkähkö nousujakso, jonka päättymistä seurannut lasku vei minut taas vertailuindeksin alapuolelle. Ihan ok suoriutuminen koko salkullakin, vaikka lopun lasku tietysti harmittaa. Kuvion tuotot ovat aikapainotettuja TWR-tuottoja.


Euroissa tuottoja on kesäkuun loppuun mennessä tullut n. 570 €. Parhaimmillaan salkku oli lähes tuhat euroa plussalla.

En ole vielä päättänyt, millä tavalla jatkossa raportoin tuotoistani. Varmaankin kuukausittaista raportointia pitäisi harrastaa, mutta millä tasolla toteutan raportoinnin? Asia jää harkintaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti