lauantai 15. elokuuta 2015

100 000 kävijää

Tätä kirjoittaessani 100 000 kävijää on vielä noin sadan käynnin päässä, mutta julkaistuani kirjoituksen, määrä ylittynee nopeasti. Tämä kirjoitus on suunnattu lähinnä muille bloggaajille, koska ainakin minua kiinnostaa, minkä verran vastaavissa muissa blogeissa käy ihmisiä ja kuinka nopeasti heidän kävijämääränsä kasvavat/ovat kasvaneet. Oletan muiden bloggaajien olevan tässä suhteessa  samanlaisia.

Kävijämääriä vertailemalla on mahdollista saada tietoa siitä, kuinka hyvin on tavoittanut tavoitellun lukijakunnan. Jos kävijämäärät ja niiden kasvunopeus poikkeavat merkittävästi muista vastaavista blogeista, niin on todennäköisesti tehnyt jotain väärin tai erittäin oikein. Virheet on mahdollista korjata ja oikeaksi todetulla tiellä on hyvä jatkaa.

Itselläni on sellainen tuntuma, että kävijämääräni ovat kehittyneet aika tavanomaisella tavalla. Arvioni perustan niihin muutamiin muiden sijoitusbloggaajien julkaisemiin kävijämäärälukuihin. Nuo julkistukset ovat tosin pääsääntöisesti niin epämääräisiä (Esim. tyyliin: "Tänään tuli 50 000 kävijää täyteen"), joten vaikea niistä on mitään tarkkaa sanoa.

Kirjoittamista aloittaessani en yhtään tiennyt, mitä odottaa. Suomessa on varmasti rajoitettu määrä ihmisiä, joita tällaiset asiat kiinnostavat, joten epäilin, että "katto" kävijämäärissä saattaisi tulla vastaan hyvinkin nopeasti. Kävijämäärät ovat kuitenkin kasvaneet käytännössä tähän päivään asti. Ainoastaan blogilista.fi:n lopettaminen teki selvän loven kävijämääriin. Karkea arvioni on, että jos blogilista jatkaisi, niin blogissani olisi noin 1500-2000 käyntiä lisää per kuukausi.

Foorumeilla kirjoittelemalla saisin varmasti lisää lukijoita, mutta jotenkin se tuntuu väärältä mennä huutelemaan sinne mainostustarkoituksessa. En missään nimessä tuomitse niitä, jotka hakevat lukijoita foorumkirjoittelun kautta; onhan se hyvä tapa tavoittaa oikeanlaisia lukijoita. Se ei vaan sovi minulle. Jos kirjoitukseni sopisi hyvin johonkin aiheeseen, niin voisin varmaankin mainita siitä, mutta loppujen lopuksi kirjoitan aika vähän itse sijoittamisesta, joten aika heikosti tekstini esimerkiksi Kauppalehden palstoille sopisivatkaan. Muita foorumeita en oikeastaan seuraakaan.

Koska Bloggerin kävijämääräkuvaaja on niin huono, taulukoin itse kuukausittaiset kävijämäärät blogin alusta asti ja tein niistä kuvaajan. Lisäsin myös arvion elokuun kävijämäärästä perustuen oletukseen kävijämäärän pysymisestä tasaisena loppukuun ajan. Alla olevasta kuvaajasta kukin voi tehdä omat johtopäätöksensä. 10 000 kuukausittaisen kävijän raja olisi mukava tavoittaa vielä tämän vuoden puolella.11 kommenttia:

 1. Iso kävijämäärä, onnittelut! Suomalaisia sijoittajia ilmeisesti kiinnostaa seurata nuoren miehen matkaa kohti taloudellista vapautta. Muffen omassa blogissa on näköjään ollut noin 20000 käyntiä 9 kuukaudessa. Blogin tarkoitus ei kuitenkaan ole kalastella kävijöitä tai kerätä mainostuloja, vaan blogi toimii ensisijaisesti sijoituspäiväkirjana. Tulevaisuudessa mahdollisesti myös epävirallisena oppimispäiväkirjablogina (ktm-opinnot, rahoitus). Muffen pitkän aikavälin tavoite voisikin olla "enemmän rahaa salkussa kuin kävijöitä blogissa" ;)

  Kesäterveisin
  Muffe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kävijämäärät eivät ole itsetarkoitus, mutta ne ovat hyvä mittari sille, että kiinnostavatko omat tekstit ihmisiä. Kärjistäen voisi sanoa, että jos kävijöitä ei ole, niin voi ihan yhtä hyvin kirjoittaa paperiseen päiväkirjaan, jota kukaan ei näe. Tai sitten pitää muuttaa jotain.

   Mainostuloista puolestaan ei voi oikein puhuakaan. Euroakaan ei ole vielä näkynyt tilillä, vaikka niitä vähitellen tuonne AdSensen tilille kertyykin.

   Oppimiseen tämä kirjoittelu on kyllä ollut erinomainen apu. Asiat saa paljon selkeämmäksi mieleen, kun niistä kirjoittaa, eikä vain pyörittele omassa päässään. Kirjoittamistaidotkin toivottavasti ovat kehittyneet tässä ajan mittaa.

   Poista
 2. Onnittelut hienosta kävijämäärästä. Omassa blogissa tuohon on vielä melkoisesti matkaa. Tosin aika vähäistä on kirjoittaminenkin ollut tuolla. Lähinnä muistiinpanoja itselle siitä, että miten matka taloudelliseen riippumattomuuteen etenee.

  VastaaPoista
 3. 100k on aika törkeen kova saavutus reilussa vuodessa - onnittelut! :)
  Onko hakukoneista tulleen liikenteen suhteellinen osuus myös kasvanut tasaisesti :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmasti on tullut enemmän hakukoneiden kautta, kun tekstien määrä on lisääntynyt, mutta en tiedä miten selvittäisin, kuinka tuo hakukoneliikenteen määrä on kehittynyt. Mahtaako bloggerissa olla joku toiminto? Yhteismääriä per valittu ajanjakso näkyy, mutta historiallista kuukausittaista ei taida löytyä? Muistaakseni blogilistan lopettaessa tuntui, että googlen määrä ja osuus kasvoivat selvästi. Liikenteen lähteiden tilastoissa koko ajalta google on toiseksi suurin lähde (4323 käyntiä) blogilistan jälkeen (8815 käyntiä).

   Hakukoneoptimointi on minulta selvästi jäänyt tekemättä. Googlettamalla sijoitusblogi, säästöblogi tai taloudellisen riippumattomuuden blogi, niin millään niistä ei blogiani löydy etusivulta. Tämänkään osalta en halua oikein väkisin alkaa tunkemaan noita termejä sivuille ihan vaan nostaakseni sijoitustani hakutuloksissa. Ihan hyvin on porukka tänne löytänyt ilmankin. Jos tämä olisi kaupallinen projekti, niin silloin pitäisi kunnostautua noiden hakukoneidenkin kanssa. Ehkä jopa ostaa mainospaikka.

   Poista
  2. Aktivoimalla Google Analyticsin saa tarkat tilastot liikenteen jakautumisesta. (Organic Search / Social / Direct / Referral). Jos on vielä linkitetty webmasters analyticsiin, niin näyttää osan hakusanoista (tarkempi kuin bloggerin toiminto).

   Poista
  3. Kaipa sitä voisi tuon Analyticsin vihdoin laittaa. Tähän osti olen ajatellut, että bloggerin tiedot riittävät, mutta voisihan se olla mielenkiintoista saada uusia lukuja nähtäväksi. Ei kai siitä mitään haittaakaan ole.

   Poista
 4. Mä en ollut aiemmin huomannut seurata, miten kävijämäärä on kehittynyt. Kyllä mä noita tilastoja toki olin vilkuillut, mutta lähinnä siinä mielessä, mistä liikennettä tulee. Blogilistan lopetus on varmaankin vähentänyt mullakin käyntejä, sieltä ohjautui kuitenkin paljon vierailuja. Nyt, kun blogini on ollut pystyssä puolitoista vuotta, on sivun katseluja kertynyt reilu 60 000.
  Nyt kun katselin tän postauksen innoittamana noita kuukausitilastoja tarkemmin, huomasin, että mulla ei ole ollut tasaista kasvua, vaan aluksi oli jyrkkää kasvua ja sitten tuli sellaista heittelehtivää sahailua ylös-alas kuitenkaan koskaan romahtamatta alle 2500/kk. (max. 4700/kk.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jotain pitäisi arvata, niin veikkaan tasaisen kasvuni syynä olevan tasainen ja suhteellisen tiheä kirjoitustahti. Jos sinulla kirjoituksia tulee vaihtelevin väliajoin, niin se selittäisi sahailut kävijämäärissä. Jokainen kirjoitus kuitenkin kantaa yleensä vain muutaman päivän, minkä jälkeen kävijämäärät laskevat selvästi, kunnes seuraava kirjoitus tulee.

   Poista
 5. Heippa, analytics kertoo alla olevia tietoja. Aikaväli today-30 päivää. Pitäisi varmaan tsempata kirjoittamisen kanssa kun nyt tulee vain kuukausikatsaus julkaistua =)

  Istunnot
  5 550
  Käyttäjät
  2 796
  Sivun katselut
  10 292

  VastaaPoista