perjantai 4. syyskuuta 2015

Säästöjen tilannekatsaus elokuu 2015

Elokuun säästösumma oli odotuksiani suurempi. Syynä eivät kuitenkaan ole suuremmat tulot tai varsinaisesti pienemmät menot, vaan yksinkertaisesti vakuutusten kilpailuttamisesta seurannut vakuutuslaskujen siirtyminen elokuulta syyskuulle. Nyt siis elokuu näyttää varsin hyvältä, mutta syyskuu tulee olemaan huono.

Elokuun säästösumma oli 1144 € tuoden vuoden kokonaissäästösumman 7592 euroon. Edelliskuussa arvioimani 12 000 € säästömäärä tälle vuodelle alkaa vaikuttaa epärealistiselta. Työn sijainnista johtuva auton kova käyttö tarkoittaa, että uusi määräaikaishuolto lähestyy vauhdilla, vaikka edellisestäkään ei ole kauaa. Lisäksi uudet talvirenkaat pitäisi hankkia ja ne eivät ole sellainen kuluerä, jonka kanssa kannattaa pihistellä. Kuolleena on vaikea nauttia säästöistä.

Toisaalta tällä hetkellä nautin työstäni niin paljon, ettei tuo säästäminen olekaan juuri nyt se tärkein asia. Vaikka äkkirikastuisin tänään, menisin varmasti maanantaina takaisin töihin, koska nykyinen työni on juuri sitä, mitä haluan tehdä. Ehkä palkkaisin jonkun muun tekemään työstäni ne tylsimmät rutiinijutut ja sen kautta lyhentäisin työpäivääni ja -taakkaani, mutta valtaosan tehtävistä pitäisin ihan mielellään itselläni. Työpaikkani ei myöskään millään tavalla ole vaarassa, vaikka koeajalla vielä olenkin, joten senkään puolesta puskurin kerääminen ei ole tällä hetkellä ykkösprioriteetti.

Se tässä tosin harmittaa, ettei ole rahaa, millä ostaa hyviä yrityksiä alennettuun hintaan. Technopolis sentään onneksi tajusi vihdoin alkaa ostaa omia osakkeita, jolloin hyödyn alennetuista hinnoista edes välillisesti. Lisäksi isompikin lasku vaikuttaa ihan mahdolliselta, joten ehkä on parempikin, ettei ihan heti pääse ostamaan niin paljon kuin tekisi mieli.

Alla taas perinteiset kuvat tavoitteista ja kertymistä.
2 kommenttia:

  1. Hmmh, vaikka et pääsisi ihan tavoitteisiisi, niin aika ison kasan olet silti saanut haalittua =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sitähän tässä on tullut mietittyä, että näin varsin keskituloisena suomalaisena, joka oli työttömänä muutama kuukauden (ilman minkäänlaista työttömyyskorvausta), ja jolla on työn takia tällä hetkellä tuplakulut, saan silti säästöön tänä vuonna sen reilun 10 000 € oletettavasti, joten mitä ihmettä nämä muut tekevät, kun eivät saa mitään säästöön?

      Poista