sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Säästöjen tilannekatsaus syyskuu 2015

Syyskuuta on vielä muutama pörssipäivä jäljellä, mutta muutoksia säästösummiin ei ole enää tiedossa, joten kaipa sitä voi raportoida säästöt näin vähän etukäteen.

Syyskuun säästösumma oli 929 €, mikä oli parempi kuin odotin. Lainanlyhennysten suuri määrä tekee sen, että säästösummat ovat kohtuullisia, vaikken paljoa saisikaan siirrettyä varsinaisiin sijoituksiin. Harmi vaan, kun pörssikurssien lasku on samalla tehnyt sen, että kuun lopussa nettovarallisuus on pienentynyt, vaikka onkin saanut tuon tonnin verran säästöön. Pitkällä tähtäimellä sijoitukset oletettavasti maksavat kuitenkin itsensä takaisin korkojen kera.

Lokakuu näyttäisi muuten ihan hyvältä säästökuukaudelta, mutta joudun varmaan viemään sen aikana auton määräaikaishuoltoon, johon menee taas satoja euroja. Muita tämän vuoden isoja kuluja ovat vielä edessä oleva talvirenkaiden hankkiminen ja ensimmäinen erä veromätkyistä (reilut 400 €). Palkka onneksi nousee koeajan päättyessä, mikä hieman auttaa noiden maksamisessa. Tällä hetkellä 12 000 € vaikuttaa ihan kohtuulliselta arviolta tämän vuoden säästösummaksi. Tämän hetken tilanne vuoden 2015 säästösummalle on 8521 €.

2 kommenttia:

  1. Paljos tuosta summasta olikaa lainanlyhennystä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooo... Oikeastaan käytännössä kaikki. Nordnetin lainoitusominaisuus tekee sen, että osakkeita voi ostaa ennen pääoman lisäystä, joten pääoman lisäys on käytännössä sijoituslainan lyhennystä. Asuntolainojen lyhennystä oli tällä kertaa vajaa 400 €, kun käytin yhden asuntolainan lyhennysvapaata lyhentääkseni sen sijasta sijoituslainaa.

      Poista