lauantai 3. lokakuuta 2015

Tuotot Q3 2015

Heinäkuun alusta syyskuun loppuun on ollut melkoista vuoristorataa. Heinäkuussa salkkuni tuotti vielä lähes 6 %, mutta elo- ja syyskuussa tultiinkin sitten vauhdilla alas. Viimeisimpänä Volkswagenin romahdus on tehnyt ison loven salkkuuni, vaikka osakepainoni sen osalta ei ollutkaan erityisen suuri. Toinen syy salkkuni arvon nopeahkolle laskulle löytyy siitä, että olen yleisen kurssilaskun myötä lisäillyt vivun määrää, mikä luonnollisesti tarkoittaa, että kurssien jatkaessa laskuaan salkkuni arvokin laskee nopeampaa kuin jos en käyttäisi lainattua rahaa.

Vaikka olen viime kuukausina menettänyt yli 3000 €, niin tilanne ei stressaa minua ollenkaan. Olen tällä hetkellä vastuullisessa työssä firmassa, jossa viihdyn hyvin, ja joka tuottaa hyvin. Tulopuolella en siis näe uhkaa siitä, että työpaikka lähtisi alta, tai että haluaisin itse lähteä. Sijoitustappiot eivät siis maailmaa kaada, koska en koe tarvitsevani noita rahoja ihan lähiaikoina. Ajan voi olettaa korvaavan tämän hetken kurssitappiot. Edes sijoituslainan määrän kasvu ei ole ongelma, koska vaikka sen prosentuaalinen osuus kasvaisi suhteellisen isoksi, niin sen euromääräinen summa on silti melko pieni.

Kokonaisuudessaan Q3:n tuotoksi tuli -11,7 %. Vertailuindeksistäni (S&P 500 TR) jäin 5,3 %. Tämän vuoden osalta salkkuni on vielä tuottanut 8,9 % vertailuindeksiä paremmin, mutta koko säästöajalta olen jäänyt 7,3 % jälkeen. Oma indeksini sinnittelee vielä juuri ja juuri plussalla lukemassa 101,5. Blogin välilehdelle "Tuotot" päivitin (pitkästä aikaa) yksityiskohtaisempia tietoja kuukausittaisista tuotoista.
3 kommenttia:

 1. Heh minulla on taasen sellainen tilanne että sijoitettu pääomani on pienempi kuin osakkeideni arvo. Tämä johtuu siitä että tulin markkinoille suurimmilta osin vasta viime vuoden syyskuussa.

  VastaaPoista
 2. S&P TR ilmeisesti dollareissa ja oma salkkusi euroissa? Kun lasket molemmat euroissa niin näkyy hyvin kevään aikana tapahtunut euron heikentyminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä juuri noin. Koin kuitenkin, että valuuttakurssimuutosten huomioimisesta olisi liikaa vaivaa ja oletan kurssimuutosten tasoittuvan pitkällä aikavälillä, niin olen alusta asti päättänyt mennä tällä nykyisellä tavalla. Vertailuindeksin valinta on muutenkin kaukana "normaalista", joten menköön valuuttakurssienkin puolesta metsään.

   Poista