lauantai 12. joulukuuta 2015

Kuluraportti marraskuu 2015

Marraskuussa elämisen kulut olivat 1623 €. Tuon päälle tulivat vielä työn kulut 812 €. Molemmat olivat tällä kertaa poikkeuksellisen korkeat. Suurin syy tälle löytyy auton määräaikaishuollosta, joka maksoi 600 €. Koska työn takia joudun ajamaan poikkeuksellisen paljon ja määräaikaishuoltoja tulee normaalia useammin, päädyin jakamaan tuon kulun puoliksi elämisen ja puoliksi työn kuluihin, eli molempiin tuli 300 €.

Auton huollon lisäksi suuria satunnaisia/vuosittaisia kuluja olivat vakuutus 80 € ja lahjoihin 200 €. Lahjoihin meni tällä kertaa poikkeuksellisen iso raha, mutta en kadu tuota yhtään. Kun työssä viihtyminen on näin hyvää, niin ei tarvitse jokaista euroa harmitella, vaan joskus voi panostaa vähän enemmän.

Ruokaan yms. kauppaostoksiin meni n. 440 €, mikä on ihan hyväksyttävä taso. Ei erinomainen, mutta kaukana niistä yli 600 € lukemista, joissa nämä kulut pahimmillaan kävivät.

Kulujen osalta marraskuussa näyttää käyneen hyvin samalla tavalla kuin lokakuussa. Peruskulutus on hyväksyttävällä tasolla, mutta satunnaiset kulut kävivät kalliiksi. Onneksi ne ovat nyt pääosin takanapäin (pl. loput joululahjat), joten tulevaisuus alkaa jo näyttää vähän valoisammalta. Joulukuun säästösummakin näyttää jo ihan hyvältä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti