tiistai 9. helmikuuta 2016

Laskufiiliksiä

Alkuvuoden synkkä pörssitaival on varmasti aiheuttanut suuria tunteita monissa sijoittajissa, joten ajattelin avata vähän, miten itse suhtaudun tähän.

Normaalisti tällaisten laskujen jälkeen olen kironnut, kun ei ole enää rahaa sijoitettavaksi, kun kerran halvalla saisi. Tällä kertaa jokin on kuitenkin toisin. Enkä tarkoita sitä, että minulla olisi tällä kertaa rahaa sijoitettavaksi.

Mikä nyt on toisin, on se, että tällä hetkellä pidän laskun jatkumista todennäköisempänä kuin nopeaa palautumista. Näin ollen minulla ei ole ostojen kanssa samaa kiireen tunnetta kuin viime vuosien pikkupaniikkien aikana. Voin hyvin odotella palkkaani, kun kerran vaikuttaa siltä, että myöhemmin tehty ostos on samalla halvemmalla tehty ostos.

En kuitenkaan halua alkaa kalastelemaan pohjia ja viivästyttämään ostoja entisestään, koska silloin helposti käy niin, että nousun alkaessa jään auttamattomasti kyydistä. Osakkeiden hinnat alkavat olla varsin kohtuullisia jo nyt (toisin kuin esimerkiksi vuosi sitten tähän aikaan). Pitkällä tähtäimellä kohtuullinen tuotto riittää ihan hyvin, joten en tarvitse parasta mahdollista hintaa. Näin ollen suurin piirtein palkan tahtiin ostelu riittänee tällä hetkellä. Onneksi jatkossa palkasta pitäisi jäädä vähän enemmän kouraan ja lisäksi kuukauden päästä tiedossa olisi tulospalkkiokin.

Toisaalta minua ei haittaisi olla väärässäkään. Jos kurssilasku jää tälläkin kertaa lyhytikäiseksi, niin salkussa on jo nyt ihan kivasti tavaraa kohtuullisella hinnalla. Osingotkin lämmittävät mukavasti, oli kurssitaso mitä tahansa.5 kommenttia:

 1. Jeps, ostot jatkuvat kuten ennenkin, about kerran kuussa.....

  VastaaPoista
 2. Koetan koko ajan pitää mielessä, että sijoitustapani on muutenkin osinkopainotteinen, jolloin kurssilasku on vain hyvästä: saa kerralla useamman osakkeen! Mutta vaikeaa se on silti...

  VastaaPoista
 3. Meinasin itse avata Nordnetin tilin jo joulukuussa, mutta kun huomasin, että avauksen jälkeen saa paremmat kaupankäyntihinnat hetkeksi niin lykkäsin tammikuulle jotta on heti alussa kunnolla rahaa käytettäväksi ensimmäisiin ostoihin. Nyt kun tätä sirkusta on kuukauden seurannut niin tilin avaaminen saanee odotella vielä maaliskuuhun. En usko kurssien lähtevän mihinkään nousukiitoon vielä vähään aikaan...

  VastaaPoista
 4. mäkin jännityksellä odotan että tulisko tästä pidempikin lasku. halvalta näyttää nyt.

  VastaaPoista
 5. Aamulla pörssikursseja katsoessani tuli mieleen, että tulikohan vuoden pohjiin ennustettua laskun jatkumista. :D

  No eipä tässä mitään ennustajaeukkoja olla. Jos tietäisin mihin suuntaan oikeasti ollaan menossa, niin olisin hetkessä rikas. Tämä nyt on tällaista (valistunutta) arvailua ja todennäköisyyksillä pelaamista.

  VastaaPoista