sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kuluraportti maaliskuu 2016

Maaliskuun kulut olivat jopa 1589 €. Suurin syy suurille kuluille oli viikonlopun verran kestänyt matka ulkomaille, jonka aikana kului 510 €. Ilman sitä kulut olisivat olleet noin tonnin, mikä olisi ollut suurin piirtein tavoitetasoa.

Vuosittaisia kuluja oli katsastusmaksu 65 €. Muuten kuukausi oli ihan tavanomainen. Taulukointini mukaan ruokaan meni ihan tavallinen määrä rahaa, mutta se ei ehkä kerro ihan koko totuutta, koska kirjasin ulkomaanmatkan aikana tehdyt ruokailut matkan kuluihin, koska en ihan yhtä kalliilla olisi oikeasti syönyt. Muutaman kympin lisäys ruokakuluihin ei toisaalta suuria vaikuttaisi, joten ihan hyvällä tasolla oli kulutus siltäkin osin.

Työn kuluihin meni maaliskuussa 396 €. Noin 400 euroa kuukaudessa näyttäisi olevan nykyään se taso, mitä työn (kahden paikkakunnan asumisen) kuluihin tulee menemään. Muihin kuin vuosittaisiin ja satunnaisiin näyttäisi menevän noin 750 € per kuukausi. Vuosittaisten ja satunnaisten kulujen kokonaismäärän osalta en oikein uskalla vielä esittää arviota, koska ne ovat mielestäni lisääntyneet niin radikaalisti. Pitää tämän vuoden lopussa arvioida niiden vuosittainen kokonaistaso uudestaan.

Vihjasin aikaisemmin, että saatan muuttuneiden prioriteettien takia hieman löysätä rahapussin nyörejä ja tällä kertaa se näkyi tuona ulkomaanmatkana. En kuitenkaan näe mitään syytä muuten käyttää enempää rahaa elämiseeni. Ainoa, mihin arjessa oikeasti houkuttaisi käyttää enemmän rahaa on (ravintola)ruokailu, mutta sen osalta raha ei ole ainoa tekijä. Rahan kulumisen lisäksi tuo näkyisi todennäköisesti myös vyötärölläni, mikä ei olisi hyvä asia. Osittain sen takia taidan yrittää jatkossakin pitää ravintolaruokailut kohtuuden rajoissa.

Olen tosiaan tyytyväinen nykyiseen elämääni ja kulutustasooni, joten minun ei ole mitään järkeä lisätä kulutustani ihan vaan sen takia, että palkkani sattuu nousemaan ja tarpeeni säästämiselle on hieman pienentynyt. Rahalla ei voi ostaa onnea, jos sillä ostaa tarpeettomia juttuja.
2 kommenttia:

 1. Hei,

  Kiva lukea kuukauden kulurakennettasi. Miltä on tuntunut toteuttaa muuttuneita prioriteetteja ja käyttää enemmän rahaa kuin aiemmin? Minä pidän myös matkailusta, mutta on kestänyt hetken aikaa, että olen antanut itselleni "luvan" nauttia matkailusta vaikka siihen menee rahaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea kysymys. Piti oikein miettiä asiaa hetken.

   Sanoisin, että se ei tunnu oikein miltään. Erona aikaisempaan on se, että aikaisemmin rahankäyttö saattoi tuntua pahalta ja nyt ei miltään.

   Otetaan esimerkiksi tuo matka. Se oli ihan ok reissu, ei mitään ihmeellistä. Jos matka olisi ollut jotain uutta ja erikoista, niin ehkä kokisin rahan paremmin käytetyksi, mutta tällaisenaakaan ei minua harmita se, että rahaa meni sen verran kuin meni. Aikaisemmin olisin varmaan ollut harmissani, jos rahaa olisi mennyt tuon verran tuollaiseen reissuun - tai tarkemmin ottaen, en varmaan olisi edes lähtenyt.

   Vaikka matka ei ollut suuri elämys, niin voisi noita 1-2 olla per vuosi, eikä se tällä hetkellä todennäköisesti harmittaisi. En kokisi menettäväni siinä mitään, koska tällä hetkellä se yksittäinen 500 € tuntuu niin pieneltä rahalta. Toisaalta en kokisi menettäväni mitään, vaikka tuollaiset matkat jäisivät väliin. Luulen, että ensi kerralla pitää valita vähän eksoottisempi kohde ja käyttää se muutama satanen lisää, niin ehkä saa enemmän vastinetta rahalle suurempien elämysten muodossa.

   Muuten tässä ei ole tullut vielä suurempia tuhlailtua, joten on vaikea arvioida, miten sellaisiin jatkossa suhtaudun. Tuhlaamattomuus on osa minua eikä vain seurausta tästä säästöprojektistani, joten prioriteettien muutoksen vaikutus ei ehkä ole kovin suuri.

   Poista