perjantai 1. huhtikuuta 2016

Säästöjen tilannekatsaus maaliskuu 2016

Maaliskuussa säästöön jäi 1671 €. Varsin hyvä lukema, mutta se ei kerro ihan koko totuutta. Maaliskuussa kävin nimittäin pienellä viikonloppureissulla ulkomailla, mikä maksoi useita satoja euroja. Tarkempia lukuja kerron, kun teen katsauksen kuukauden kuluihin. Joka tapauksessa tuon matkan kulut toteutuivat maaliskuussa, mutta joudun maksamaan ne vasta huhtikuun luottokorttilaskun yhteydessä. Näin ollen huhtikuun säästösumma tulee maaliskuun takia olemaan pienempi kuin se muuten olisi.

Huhtikuun säästösummaa tulee myös pienentämään se, että vuokra-asunnostamme lähti vuokralainen ja pitäisi etsiä uusi. En usko, että saamme asuntoa vuokrattua huhtikuun aikana, joten siitä tulee tulopuolelle satojen eurojen aukko. Asuntoa pitäisi hieman kunnostaakin, mikä ei sekään ole ilmaista.

Pelkästään huonoja uutisia ei kuitenkaan ole. Sain neuvoteltua itselleni varsin tuntuvan palkankorotuksen, joten en ota stressiä siitä, vaikka vuokra-asunto olisi hetken tyhjilläänkin. Toki ei ole mitään järkeä viivytellä uuden vuokralaisen etsimisessä, mutta vaikka siinä kestäisi pidempäänkin, niin talouteni ei siihen kaadu, joten en jaksa stressata asiaa. Tärkeintä ei kuitenkaan ole se raha, vaan tasapainoinen elämä. Koko homman tarkoituksenahan on poistaa huolia elämästä, eikä luoda niitä (omalla tarpeettomalla murehtimisella).

Vuoden 2016 kokonaissäästösumma on tällä hetkellä 3789 € eli loppuvuoden aikana pitäisi säästää 1468 €/kk, jotta pääsen tälle vuodelle asettamaani tavoitteeseen 17 000 €. Palkankorotuksen ansiosta tuon ei pitäisi tehdä tiukkaakaan, ellei vuokrauspuolella satu lisää vastoinkäymisiä. Voi olla, että kiristän tavoitettani, mutta ensin pitää katsoa, mitä tämän yhden kämpän kanssa käy.

4 kommenttia:

 1. Onnittelut palkankorotuksesta ja terveiset täältä ura- ja palkkakuopasta.

  T: Ananas
  Yksinhuoltajan selviytymisopas
  http://neljajalkaamaassa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan täysin Ananasta, kirjaimellisesti! :D Onnea!

   Poista
 2. Onnittelut!

  T: Jo 3,5 vuotta aloituspalkalla =D

  VastaaPoista
 3. Kiitos onnitteluista.

  Olen kyllä ihan hyvin saanut noita korotuksia, mutta nyt palkka nostettiin sinne, missä sen mielestäni pitäisi olla, joten en odota enää merkittäviä korotuksia. Ainakin vuosi mennään tällä ja sitten maltillinen korotus, jos sitäkään. Verotuksen takia lisäpalkalla ei oikein olisi merkitystäkään.

  VastaaPoista