maanantai 9. toukokuuta 2016

Haaveilijat ärsyttää

Näitä haaveilijoita tulee vastaan säännöllisin väliajoin. Ihmisiä, jotka haaveilevat vaurastumisesta ja seuraavana päivänä ovat ostamassa uutta autoa. Ihmisiä, jotka puhuvat kuntoilun tai laihduttamisen aloittamisesta, ja jotka seuraavana hetkenä ovat ostamassa kakkua ja karkkia. Ihmisiä, jotka antavat taloudellisen epävarmuuden estää heitä perustamasta unelmanaan ollutta omaa yritystä, mutta jotka eivät tee elettäkään parantaakseen taloudellista tilannettaan.

Nämä ihmiset eivät ole sen parempia kuin lottoajat. Jos he saavuttavat unelmansa, kyseessä on puhtaasti tuurista. Ja kuten lottoajilla, unelman säilyttäminen voi olla vaikempaa kuin kuvittelisi. Jos ei ole tehnyt sitä työtä, jonka unelman saavuttaminen oikeasti vaatii, ei voi odottaa pystyvänsä pitämään sen. Jos siis sattuu haaveensa jonkun onnenpotkun seurauksena saavuttamaan.

En halua kuunnella unelmistasi ja haaveistasi, jos et ole valmis tekemään töitä sen eteen. Enkä varsinkaan silloin, jos jokapäiväinen toimintasi ilmiselvästi vie sinua kauemmaksi väittämästäsi tavoitteesta eikä sitä kohti. Jos todella haluat mennä kohti unelmaasi, niin sen täytyy näkyä jokapäiväisessä toiminnassani määrätietoisena etenemisenä haluamaasi suuntaan. Ei haaveiluna ilman toimintaa.

"Don't tell me where your priorities are. Show me where you spend your money and I'll tell you what they are."  - James W. Frick5 kommenttia:

 1. Ai kauheaa kun kommenttisi tuntui osuvan juuri minuun. Toimin juuri tuolla tavalla, mutta syy siihen on selvä: kumpikaan elämäntapavalinta/haavekuva ei ole tärkeämpi kuin toinen. Yritän tasapainoilla mahdollisuuksiin tarttumisen ("luksuselämän") ja säästäväisyyden rajalla. Ja joskus lottoankin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä lopetin lottoamisen täysin, kun aloitin tämän bloginikin kuvaaman säästöurakan. Syy on ainakin minulle selvä: Jokainen euro, jonka pistän lottoon, vie minua kauemmas tavoitteestani. Sen sijaan jokainen euro, jota en lottoa (eli säästän), vie minua kohti tavoitettani.

   Eipä sitä aikaisemminkaan hirveästi lottoa tullut harrastettua. Arpoja hieman enemmän.

   Poista
 2. Haaveilu + sen mukaan suunnattu toiminta on paras yhdistelmä.

  Mua ei ärsytä haaveilu, vaan sellaset ihmiset jotka mitätöi muiden toteutuneet haaveet tyyliin "kyllähän minäkin olisin voinut tuon saavuttaa, mutta kun x, z ja y". Tuo ärsyttää mua niin monella tasolla! Se miten siinä vähätellään saavutuksen eteen nähtyä vaivaa ja miten kommentin heittäjä pitää itseään niin erinomaisena että voisi saavuttaa mitä vaan "jos vain vähän viitsisi".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo haaveilu sinänsä on hyvä asia. Mutta tosiaan haaveilu ilman minkäänlaisia todellisia toimenpiteitä haaveensa eteen, on ärsyttävää. Tai saa sitäkin harrastaa, mutta ne haaveet saisi ihmiset pitää itsellään. Turha niitä on ääneen sanoa tai varsinkaan toistaa jatkuvasti.

   Tuo sinunkin esimerkki on myös ärsyttävää käyttäytymistä. Sellaisia tosin ei ole minun kohdalla juurikaan tullut vastaan.

   Poista