perjantai 13. toukokuuta 2016

Kuluraportti huhtikuu 2016

Huhtikuussa rahaa kului 1498 €. Kuun aikana piti huoltaa auto ja maksaa vakuutus, joista yhteensä tuli maksettavaa lähes 600 €. Huolto tosin pitää maksaa vasta kesäkuun puolella luottokortilla maksamisen johdosta. Lisäksi minulla oli huhtikuussa kaverin polttarit, joihin meni noin sata euroa, ja taloyhtiö keräsi ylimääräistä vastiketta, josta maksettavakseni tuli 125 €. Niinpä ilman noita muutamaa juttua kuukauden menot olivat oikeastaan ihan hyvällä tasolla.

Työn kuluja oli huhtikuun aikana 383 €.

Tajusin vasta nyt unohtaneeni säästökatsauksessani yhden ison syyn, miksi säästömääräni olivat huhtikuussa niin pienet. Huhtikuun aikana en nimittäin saanut lainkaan vuokraa toisesta vuokra-asunnoistamme, mikä tarkoitti yli 400 euron (minun osuuteni vuokratulosta) aukkoa tulopuolelle, kun samanaikaisesti asunnon kulut juoksivat normaalisti. Unohdusta selittää se, että toukokuun alusta asunto on taas ollut vuokralla, joten huoli tyhjästä asunnosta ei ollut katsausta kirjoittaessani enää mielessä. Huhtikuun aikana jouduin myös maksamaan hieman asunnon kunnostamisesta. Noita euroja en ole merkinnyt kuluihini, mutta en myöskään sijoitukseksi, koska tällainen pieni vuosihuolto ei mielestäni lisää asunnon arvoa. Kyseessä on tavallaan sijoitusasunnon vastikkeeseen verrattavissa oleva kulu ja en ole niitäkään raportoinut kuluina tai sijoituksina.

Alla vielä kuvio kuluistani viime vuosilta. Toukokuun kulut tulevat taas olemaan kovat, mutta niistä lisää myöhemmin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti