sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Säästöjen tilannekatsaus toukokuu 2016

Toukokuu lähestyy loppuaan ja säästösummat tältä kuulta ovat jo selvät. Toukokuussa säästöön jäi 1764 € eli varsin hyvä summa. Vuoden kokonaissäästösumma nousi 6364 euroon. Vuodelle 2016 asettamaani tavoitteeseen on siis matkaa vielä reipas 10 000 €.

Vuoden tavoitteen saavuttamista kesäkuu ei kyllä tule paljoa auttamaan. Toukokuussa oli paljon autoon liittyviä kuluja, jotka tulevat maksettavaksi kesäkuussa ja pienentävät siten kesä- eivätkä toukokuun säästösummaa. Kesäkuussa on myös eräs tapahtuma, joka todennäköisesti tulee syömään suhteellisen paljon rahaa. Ne rahat tosin todennäköisesti tulevat maksettavaksi heinäkuussa, jos käytän luottokorttia.

Toukokuussa sain taas vuokratuloja toisestakin vaimoni kanssa omistamastani vuokra-asunnosta, joka oli siis huhtikuun ajan tyhjillään. Olin unohtanut kokonaan tuon isohkon vajauksen tulopuolellani viime säästökatsauksessani, joten analyysi säästömääristä jäi tuolta osin vähän vajaaksi tuolloin. Oli kyllä ihan mukava jälkikäteen tajuta, miksi säästöön jäi huhtikuussa vain 811 €. Nyt ei pitäisi hetkeen olla vajaakäyttöä, kun molemmilla vuokralaisilla on määräaikaiset sopimukset.
1 kommentti: