”Heille onkin usein haastavaa löytää samankaltaisia
yksilöitä joiden kanssa pitää yllä kyltymätöntä älyllisyyttä ja shakkimaisia
liikkeitä. ”
”INTJ:illä on synnynnäinen tiedonjano, joka ilmenee jo
nuorena. … He nauttivat tietämyksensä lisäämisestä. INTJ:t nauttivat myös
tietonsa jakamisesta ja luottavat omaan osaamisensa. … He mieluiten
suunnittelevat ja toteuttavat loistavan suunnitelman omalla alallaan sen
sijaan, että he kertoisivat mielipiteitä “tylsistä” asioista kuten huhuista.”
”INTJ:t ovat esimerkiksi yhtäaikaa sekä vannoutuneita
idealisteja että katkeria kyynikkoja, mikä vaikuttaa mahdottomalta yhtälöltä.
Mutta kyse on siitä, että INTJ-tyypit uskovat, että panostuksella, älyllä ja
harkinnalla kaikki on mahdollista mutta että ihmiset ovat usein liian laiskoja,
lyhytnäköisiä ja itsekkäitä saavuttaakseen loistavia tuloksia. Kyyninen näkemys
ei silti pysäytä INTJ:itä itse saavuttamasta asioita, joita he pitävät
tärkeinä.”
”INTJ:iden itsevarmuus, mysteerisyyden aura sekä oivaltavat
näkemykset, uudet ajatukset sekä vaikuttava logiikka auttavat viemään läpi
muutokset tahdon ja persoonan voimalla. Joskus vaikuttaa siltä, että INTJ:t
purkavat ja rakentavat jokaisen ajatuksen ja järjestelmän uudestaan sävyttäen
työnsä perfektionismilla ja moraalilla. Ne, joilla ei ole kykyä pysyä INTJ:iden
ajatuskulun perässä tai jotka, mikä pahinta, eivät näe niissä järkeä,
menettävät nopeasti heidän kunnioituksensa.”
”Säännöt, rajoitteet ja perinteet ovat pannassa
INTJ-persoonallisuustyypeille – kaiken pitäisi olla avointa kyseenalaistukselle
ja arvioinnille.”
”INTJ:t pyrkivät pysymään rationaalisena, vaikka lopputulos
olisi miten houkutteleva tahansa, ja jokainen idea, oli kyseessä sisäsyntyinen
tai ulkopuolelta tullut, joutuu käymään läpi armottoman “toimiikohan tämä”
-kysymyssuodattimen. Tämä mekanismi on käytössä koko ajan kaikkien asioiden ja
ihmisten kohdalla, ja sen kanssa INTJ-persoonallisuustyypit joutuvat usein
hankaluuksiin.”
”INTJ:t ovat loistavia ja varmoja niissä tietämyksen kokoelmissa, joiden ymmärtämiseen he ovat panostaneet aikaansa. … Valkoiset valheet ja small talk ovat vaikeita INTJ:ille, koska he haluavat totuutta ja syvyyttä, ja INTJ:t voivat mennä jopa niin pitkälle että pitävät monia sosiaalisia käytäntöjä täysin typerinä.”
”INTJ:t ovat loistavia ja varmoja niissä tietämyksen kokoelmissa, joiden ymmärtämiseen he ovat panostaneet aikaansa. … Valkoiset valheet ja small talk ovat vaikeita INTJ:ille, koska he haluavat totuutta ja syvyyttä, ja INTJ:t voivat mennä jopa niin pitkälle että pitävät monia sosiaalisia käytäntöjä täysin typerinä.”
Millainen persoonallisuustyyppi sinä olet?
Kuulisin mielellään kanssani samasta aihepiiristä kirjottelevien bloggaajien tuloksista ja siitä, osuiko testi mielestäsi sinun kohdallasi oikeaan.
Tämän testin taustalla on MBTI (Myers Briggs Personality test) josta löytyy suomalaista kirjallisuutta esim. "Katse naamion taa", jos haluat lukaista.
VastaaPoistaTesti on minulle niin tuttu, että en pysty enää arvioimaan itseäni kunnolla. Saan nykyään testistä aina erilaisia tuloksia ja väitän, että persoonallisuudessani on joitakin muutoksia aikuisiällä tapahtunutkin. Sain nyt ISTP-T:n, kun nuorempana olin aina INTP. Jossain vaiheessa sain jopa E-alkuisen tuloksen. Kysymysten tulkinta on todella vaikeaa. Vaikka olenkin ehkä aavistuksen enemmän Introvertti, olen myös mielestäni sujuva esiintyjä ja nautin täysin vieraidenkin ihmisten seurasta toisinaan. ISTP tulokset eivät jotenkin iske luonteeseeni nyt ollenkaan. Taitaa olla niin, että ei kannata tehdä tätä enää. Muutenkin persoonallisuustestit ovat alkaneet häiritä, enkä saa niistä enää hyötyä. On ollut tärkeää toki nuorena ymmärtää tiettyjä asioita esim. introvertti ja ekstrovertti parisuhteessa ja levon/sosialisoinnin määrä.
Joo ajatuksenani oli etsiä joku MB testiä syvemmin käsittelevä kirja. Haluaisin ymmärtää paremmin muitakin kuin omaa persoonaani.
PoistaTulokseni (95 % introvertti) perusteella voisi varmaan kuvitella, että en ikinä poistu talosta tai puhu kenellekään, mutta olen minä ihan sosiaalinen ja mielestäni sosiaalisesti taitavakin. Mutta se sosiaalisuus ei vaan ole erityisen tärkeää minulle ja pärjään varsin hyvin ilman ihmiskontaktia, vaikka nautinkin erittäin paljon mielenkiintoisista keskusteluista. Ja jos joudun olemaan liian pitkään ihmisten parissa, niin tarvin palautumisaikaa.
Itse tein testin vastikään ja sain tulokseksi INFJ-A (Asianajaja). Tuloksena 91 % introvertti, mutta minäkään en koe olevani erityisen sisäänpäin kääntynyt. Pärjään sosiaalisesti hyvin, mutta minulla ei ole tarvetta tuoda itseäni korostetusti esiin. Tarvitsen hetkiä, jolloin saan pohtia asioita itsekseni ilman jatkuvaa sosiaalista kanssakäymistä.
VastaaPoistaToisinaan myös tuntuu, että intensiivinen kanssakäyminen ennemminkin kuluttaa energiaa kuin antaisi sitä lisää.
Mulle tuli puolustaja eli ISFJ. Harvinaisen hyvin tunnistin itseni kuvauksesta.
VastaaPoistaTein myös tuon saman testin muutama viikko takaperin. Ainakin minun kohdallani tämäkin arvio osui todella hyvin kohdalleen. Introvertti 82%:sesti. Tulokseksi sain ISFJ-A eli puolustaja.
VastaaPoista(Toivottavasti joku hoitaa hyökkäämisen ja maalinteon 😝)
Itsekin jokin aika sitten kiinnostuin tästä aiheesta ja tein persoonallisuustestin. Taisi olla jopa ihan sama sivusto. Tuloksena myös minulla oli INTJ. Luin tähän persoonallisuustyyppiin liittyviä kuvauksia, ja mielestäni ne sopivat minuun. Jos minun ja sinun testit pitävät paikkaansa, kuulumme molemmat vain muutaman prosentin väestöstä kattavaan INTJ-joukkoon.
VastaaPoistaTesti määräsi minut puolustajaksi. Eli jonkin verran toistoa näkyy kommenttien tulostyypeissä.
VastaaPoistaPitääpä kokeiila tehdä joidenkin aikojen kuluttua sama testi uudestaan enempiä miettimättä. Siis kokeilla, meneekö samaan suuntaan päinkään...
En ole tehnyt tuota kyseistä testiä niin en ota siihen kantaa, mutta vinkkaan toisen testin mistä itse olen tykännyt. Enneagrammin juuret on ymmärääkseni jopa 1200-luvulta ettei mistään muoti-ilmiöstä voi puhua ;) Siinä on jaoteltu perusluonteet 9 eri ihmistyyppiin. 20v on stereotyyppisesti melkein vain jotain yhtä luonnetyyppiä ja löytää itsensä helpommin eri ryhmien joukosta, mutta elämänkokemuksen lisääntyessä alkaa luonteeseen tulla enemmän piirteitä muistakin luonnetyypeistä. Tähän on olemassa hyvää kirjallisuutta, joista yhdeksänkulmainen peili on lyhykäisyydessään ja pintaraapaisussaan ollut se paras opus tutustua aiheeseen. Ne tuttavistani, jotka ovat viitsineet tutustua tähän edes hiukan ovat kaikki löytäneet oman luonnetyyppinsä. Osa nopeammin ja osa hitaammin. Tämä erilaisten luonteiden tunnistaminen on ollut itsellä todella iso apu mm myyntityössä ja sinulla se voisi toimia johtotason töissäsi :)
VastaaPoistaTesti löytyy luonnollisesti googlesta esim haulla enneagrammitesti, mutta testi on aina testi ja jättää asian kovin pintapuoliseksi.