tiistai 2. syyskuuta 2014

Kuluraportti elokuu 2014

Elokuun kokonaiskulut olivat 1070 euroa. Elokuun aikana maksettavaksi tuli 348 euroa vuosittaisia kuluja (vakuutus ja eräs jäsenmaksu), joten pidän suoritusta ihan hyvänä. Ilman noita ylimääräisiä kuluja olisi kuun kulutaso ollut erittäin hyvä (722 €). Kuukausittain minulla on keskimäärin ollut n. 160 euroa vuosittaisia ja satunnaisia kuluja, joten elokuussa näiden määrä oli yli kaksinkertainen normaaliin verrattuna. Tästä huolimatta tuhannen euron rajan ylitys ei ollut kovinkaan suuri.

Elokuun aikana ruokaravintoloihin tuli vietyä ehkä n. 50 € "turhaa", mutta on mielestäni ihan ok pitää tuon verran luksusta elämässä. Toki enemmänkin oli tarpeetonta menoa ruokailun saralla, mutta vain nuo varsinaisten lista-annosten tilaaminen on tällä hetkellä minulle tuhlailua. Työpäivien aikaisesta ruokailusta olen valmis maksamaan (tai siis siitä, ettei minun tarvitse tehdä ruokaa tai tiskata päiväruokailuja varten).

Kävimme myös asuntomessuilla, mikä maksoi minulle n. 50-60 €, sekä elokuvissa (n. 20 €). Näin ollen kuun aikana "tuhlailua" oli yhteensä noin 120-130 euron verran, mikä on ihan hyväksyttävää. Toki ilman noita kuluni olisivat pysyneet haluamallani tasolla alle tuhannessa eurossa, mutta yksittäisen kuukauden kuluja tärkeämpää on pitää keskimääräiset kulut oikealla tasolla.

Nyt ollaan tosin siinä mielenkiintoisessa tilanteessa, että tämän vuoden keskimääräiset kuluni ovat 999 euroa kuukaudessa. Jos siis syyskuun kulut ovat yli 1000 euroa, niin mennään jo tavoiterajani huonommalle puolelle. Tilannetta ei helpota se, että syyskuussa on maksettava 200 euroa satunnaista kulua, minkä lisäksi on vuoroni maksaa vastike.

Täysin mielivaltainen rajahan tuo 1000 euroa on, eikä sen ylittyminen mitenkään vakavaa ole, mutta silti. Tavoitteen saavuttamista haittaa, jos on liian helposti valmis tekemään myönnytyksiä sen suhteen tai keksimään tekosyitä, miksi on ok, jos sitä ei saavuta.


1 kommentti:

  1. Hieno tulos! Omat menoni elokuussa: 1783€


    http://viisikymppisenaelakkeelle.blogspot.fi/2014/09/tulotmenot-elokuu-2014.html

    VastaaPoista