tiistai 9. syyskuuta 2014

Mitä jos lopettaisin säästämisen? (vol. 2)

Aina välillä tulee mietittyä, mitä jos en säästäisikään, vaan eläisin monen muun tavoin kädestä suuhun. Toukokuussa käsittelin asiaa kertyvien tuottojen näkökulmasta, mutta nyt ajattelin miettiä, mitä se tarkoittaisi minulle kulutuksen näkökulmasta.

Arvioni mukaan pystyn tällä hetkellä säästämään noin 1200 euroa kuukausittain. Sen verran minun täytyisi siis löytää lisää ostettavaa kuukausittain, jotta voisin olla vaurastumatta. Ensimmäisenä ostaisin varmaankin uuden tietokoneen (600 €) ja uuden television (600 €). Yhden kuukauden säästöt olisi tällä tavalla poltettu.

Sen jälkeen tarvisin lisää vaatteita. Voisin ostaa puvun tai pari (työvaatteeksi) sekä muuta sekalaista yhteensä 1200 eurolla. Jälleen olisi yhden kuukauden säästöt käytetty. Vaatteita minun pitäisi oikeasti muutenkin ostaa lisää, mutta pidän vaateostoksilla käymistä niin vastenmielisenä, että nuo reissut jäävät tekemättä muutenkin kuin pelkän "pihiyteni" takia.

Treenikamppeita tarvisin ehkä 400 eurolla, mutta pistetään nyt vaikka 600 euroa niihin, jotta puolen kuun säästöt tulisi käytettyä. Uuden kännykän voisin myös ostaa ja kun kerran tuhlailutuulella ollaan, niin pistetään 600 euroa siihen. Yhteensä kolmen kuukauden säästöt käytetty.

Mitä seuraavaksi? On tammikuun alku 2015 ja olen ostanut vuoden 2014 puolella kaikki haluamani/tarvitsemani asiat, joilla pärjään asiasta riippuen vuodesta useampaan vuoteen. Miten ihmeessä saisin tästä eteenpäin palamaan 1200 euroa JOKA KUUKAUSI?

En missään nimessä halua uutta autoa. Ruokaan käytän jo nyt enemmän kuin olisi tarpeen, joten ruokamenojen kasvattamista en pidä järkevänä. Ja kuten sanoin, vaateostoksilla käyminen on minulle vastenmielistä.

Isompi asunto voisi toki olla paikallaan ja se nostaisi kuukausi"menojani" ehkä 300 euroa. Tästäkin suurin osa olisi kasvaneen lainanlyhennyksen osuutta. Pitäisikö minun alkaa joka kuukausi käymään ulkomailla, jotta saisin rahaa poltettua niin, ettei vahingossakaan jäisi mitään säästöön? Vai hyväntekeväisyyteenkö rahat pitäisi antaa? Lapsia voisi toki hankkia, mutta niihinkin on se vähintään 9 kk odotusaika. Entä jos tuloni kasvavat liikaa sinä aikana, kun odotan lasten syntymistä? En myöskään missään nimessä halua hemmotella heitä pilalle.

Vaikeaa tämä rahan tuhlaaminen. Miten ihmeessä niin moni tekee siitä niin helppoa?


10 kommenttia:

 1. Viina, bensa ja naiset. Helpponakki kuluttaa 1200e/kk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sex, drugs and rock'n roll!!

   Poista
  2. Viinan kanssa on se ongelma, että en tule helposti känniin, mutta saan helposti krapulan. Alkoholinhuuruiset illat eivät siten ole kovinkaan houkuttavia. Eivätkä kyllä muutkaan päihteet houkuta.

   Auto taas on minulle ainoastaan tapa päästä paikasta A paikkaan B, joten siihenkään en oikein saa rahaa palamaan.

   Naisten osalta minulle riittää varsin hyvin tuo yksi.

   Musiikkiinkaan en oikein saa rahaa käytettyä. Kuuntelen vain radiota, eli en osta levyjä. Keikoilla en käy, tai jos käyn, niin en viihdy.

   Eli ei ole noin helppoa!! :D

   Poista
 2. Hauska ajatusleikki :) Itselläni suurin (yleensä yllättävä) menoerä ovat kaksi autoa, mitä on "pakko" pitää vielä tässä elämänvaiheessa. Molemmat vuosia vanhoja käytettyjä, mutta niiden pitäminen pihassa maksaa jo useita euroja päivässä.

  Niiden, jotka valittavat, ettei jää mitään säästöön, tuo tuhatkaksisatanen menee varmaan näin: autolaina (uuden auton) 600 e / kk, kesämökki 500 e / kk, mitä vielä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo 1200 olisi kyllä helppo tunkea kesämökkiinkin ja tai veneeseen jos ei meinaa sitä bensaan ja viinaan saada menemään.

   Itse varmaankin ostaisin jo mainittujen vaatteiden, TV:n, puhelimen ja tietokoneen lisäksi ehdottomasti veneen, auton, leijan, märkäpuvun, laudan, kotiteatterin, moottoroidun sängyn, ilmastointilaitteen, rullasukset ja maantiepolkupyörän maastopyörän kaveriksi nyt noin alkuun. Sitten kun pääsisin vauhtiin, niin päivittäisi pyykinpesukoneen ja modeemin. Autoon pitäisi tietenkin saada uudet hakkapeliitat ja 17 tuumaset aluvanteet ja 18 tuumaset subbarit sekä isompi välijäähdytin ja jäykempi alusta. Niin ja se moottoripyörä ensi kesäksi ja siihen tehoputki ja prätkävaatteet ja kengät. Niin ja uusi lumilauta ja monot ja siteet ja kypärä sekä tietenkin lasketteluvaatteet pitäisi päivittää.

   Joo tää on niin helppoa, et alkaa oikeen ahdistaan :)

   Poista
  2. Aika usein olen tuotakin joutunut selittelemään, että miksi mökkielämä ei voisi minua vähempää kiinnostaa. :D

   Nopeamman netin ja netflixin voisin hankkia. Muutaman kympin kuussa saisi tuolla tavalla käytettyä.

   Poista
 3. Harrastuksesi on liian halpa. Voisit alkaa harrastamaan esimerkiksi autojen keräilyä tai hevosten kasvattamista. Lapsissa paras juttu on tietenkin se, että jokaiselle voi laittaa parikin kallista harrastusta, koska heillä on enemmän vapaa-aikaa kuin työssäkäyvillä aikuisilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harrastukseeni liittyen voisin vielä mainita sen, että voisin melko pienellä vaivalla ansaita harrastuksestani enemmän rahaa kuin mitä siihen laitan. Esim. vuonna 2013 tilanne oli juuri tämä. Nyt työt vievät niin paljon aikaa ja energiaa, että tyydyn lähinnä harrastamaan ilmaiseksi ja ajoittain käyttämään jokusen kympin treenivarusteisiin.

   Kannattaa harrastuksissa pyrkiä niin hyväksi, että muut maksavat itselle, sen sijaan, että joutuisi maksamaan muille.

   Poista
 4. Kyllä sitä rahaa saa aina kulumaan.... Kerran viikossa raflaan vetämään koko setti: Esim Farangissa saa helposti menemään 300€ illassa kun ostaa itselle ja tyttöystävälle maistelumenuut, viinimenuut, ja pari koktailia. Toista tämä 4 kertaa kuussa niin saat helposti rahat kulumaan =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että aika nopeasti katoaisi uutuudenviehätys, jos noin usein kävisi. :D

   Varsinkin, kun täällä meilläpäin ei noita hienoja ravintoloita ole yhtä paljon kuin esim. pääkaupunkiseudulla.

   Poista