keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Välilehdet päivitetty

Olen nyt päivittänyt blogin välilehdet. Kulut -sivulle lisäsin uudet seuraamani luvut vuoden 2014 kulujen keskiarvoista ja niistä johdetut 12 kuukauden kulut. Välilehdellä olevan piirakkakaavion kulujen jakaumasta ajattelin päivittä kvartaaleittain, joten en päivittänyt sitä nyt, vaan seuraava päivitys tulee syyskuun jälkeen.

Tuotot -välilehdellä näkee, että olen jäänyt jälkeen vertailuindeksistäni S&P 500:sta. Syy löytyy luonnollisesti Ukrainan kriisistä, joka ei samalla tavalla koske Yhdysvaltoja kuin eurooppapainotteista salkkuani. Voidaan toki kyseenalaistaa, onko S&P 500 oikea vertailuindeksi salkulleni, mutta tarkoitus on pitkällä tähtäimellä ostaa tavaraa lätäkön toiseltakin puolelta, joten se saa nyt olla.

Ulkomaiset osakkeet ovat toistaiseksi jääneet melko vähälle, koska niiden kohdalla toimeksiantokulun suuruus suhteessa ostoerän suuruuteen on aivan liian iso nykyisillä ostoillani. Ostojen pitäisi olla suuruudeltaan vähintään 2000 €, jotta toimeksiantokulu (min. 15 €/toimeksianto) olisi järkevää suuruusluokkaa. Ostoni ovat olleet n. 1000 euron paikkeilla, joten ne ovat kohdistuneet pääasiassa kotimaisiin osakkeisiin. Tilanne on kyllä pakko korjata tässä vähitellen. Saatan kasvattaa ostoerän suuruutta lainoitusominaisuuden avulla, myydä jotain omistuksia tai sitten säästän käteistä pari kuukautta voidakseni tehdä kerralla isomman ostoksen. Ensimmäinen vaihtoehto tuntuu mahdolliselta ja kaksi muuta epätodennäköisiltä. En halua myydä mitään, enkä yksinkertaisesti malta pitää rahaa laiskana tilillä makaamassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti