tiistai 2. joulukuuta 2014

Kuluraportti marraskuu 2014

Marraskuun kulut olivat 866 euroa. Satunnaisia kuluja oli pari pientä, yhteensä 100 euroa. Ruokaan meni ehkä 50 € "ylimääräistä", mutta muuten kulut olivat varsin alhaisella tasolla. Pari kymppiä marraskuun kuluista tulee kirjaamistapani takia tulemaan vasta joulukuulle, koska kuun loppu sattui viikonlopulle ja viikonlopun luottokorttiostokset eivät tulleet marraskuun laskulle.

Edessä olisi sitten vuoden viimeinen kuukausi eli joulukuu. Kulujen ennustaminen tämän kuun osalta on suhteellisen vaikeaa. En vielä tiedä millaisia lahjoja olen hankkimassa ja paljonko niihin menee. Koko juhla on minulle todella vastenmielinen, mutta en ole vielä saanut perhettäni antamaan minulle vapautusta siitä. En pidä tarpeettoman tavaran saamisesta, enkä varsinkaan antamisesta, minkä lisäksi en pidä useimmista jouluruoista. Joululauluista ynnä muusta sellaisesta ei tarvinne edes sanoa mitään.

Viime vuonna pysyin joulukuussa alle 1000 eurossa, joten se on tarkoituksena tänäkin vuonna. Kuun aikana ei pitäisi olla lahjojen lisäksi mitään suurempia kulueriä, joten tuon summan pitäisi alittua suhteellisen helposti.


2 kommenttia:

 1. Ho ho ho, merry christmas! =)

  Sinähän olet oikein urakalla joulua vastaan. Mitäpäs jos annat tänä vuonna tyttöystävälle timanttikorvikset, ja sitten toivot itsekin jotain lahjaa mitä oikeasti haluaisit. Vaatteita kuluu aina, ja elektroniikkaa.

  Hyviä joulun odotuksia toivottaa,
  Viisikymppisenä eläkkeelle =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu joulu ei ole mun juttu :D

   Olen linjannut, että en osta lahjaksi koruja enkä vaatteita, koska niiden kanssa on aina riski, ettei maut kohtaakaan ja ostos jää käyttämättä.

   Mitä puolestaan toiveisiin tulee, niin tarvisin kaikkea kallista, mutten oikein kehtaa pyytää niitä lahjaksi, kun ne kerta maksavat niin paljon. Itsellänikin olisi kuitenkin varaa niihin (toisin kuin nuorempana), mutta en vain raaski ostaa. Paras lahja olisi käteinen raha, mutta sitäkään ei ilmeisesti ole sopivaa pyytää.

   Poista