tiistai 6. joulukuuta 2016

Kuluraportti marraskuu 2016

Marraskuussa rahaa meni elämiseen 1510 € ja työn kuluihin 452 €. Suurin syy suhteellisen suuriin kuluihin olivat auton reistailevat jarrut, jotka vaativat huoltoa. Lisäksi vakuutusmaksuihin meni hieman rahaa. Yhteensä näihin kahteen kohteeseen meni n. 300 €.

Ruokakauppaan ja ravintoloihin meni 575 €, mikä on selvästi yli normaalina pitämäni tason. Tällä kertaa ylimääräinen raha näyttää hieman yllättäen menneen ruokakaupan puolelle eikä ravintoloihin, kuten yleensä kalliiksi tulleina kuukausina. Syynä saattaa olla se, että dieettini päättymisen jälkeen olen ehkä ostellut herkkuja aikaisempaa enemmän. En vaan jotenkin uskonut sen näkyvän näin selvästi rahallisellakin puolella.

Pienistä rahallisista vastoinkäymisistä huolimatta marraskuun kulut olivat pienemmät kuin viime vuoden vastaavana kuukautena. Tämä on jo neljäs kuukausi putkeen, kun olen onnistunut pienentämään kulujani vuodentakaisesta. Joulukuu tosin näyttää katkaisevan tuon putken. Vuosi sitten kuluni olivat vain 903 €, mikä on todella haastava luku tämän vuoden toteutuneiden lukujen perusteella. Vain helmikuussa kuluni ovat olleet alle tuon tason. Autokin pitäisi varmaan viedä määräaikaishuoltoon joulukuun aikana ja se pilaa todennäköisesti kuukauden täysin.

Joka tapauksessa vuosi vaikuttaa varsin onnistuneelta kulujen osalta. Olen mielestäni ottanut paljon rennommin rahan kanssa kuin aikaisemmin, mutta kulut eivät silti ole oikeastaan kasvaneet vuodentakaisesta. Se kertoo mielestäni siitä, että kun on tyytyväinen omaan elämäänsä, niin ei tarvitse paikkailla mitään aukkoja tarpeettomalla tuhlailulla (vaikka olisi varaa).

2 kommenttia: