lauantai 3. joulukuuta 2016

Säästöjen tilannekatsaus marraskuu 2016

Marraskuun säästösummaksi tuli 1738 €. Oikeastaan säästöön jäi 600 € enemmänkin, mutta se odottaa pankkitilillä joulukuussa menevää puolivuosittaista opintolainan lyhennystä. Syynä hyviin säästösummiin on se, että tarkistin veroprosenttini huomioimaan työasunto- ja työmatkavähennykset.

Vuoden 2016 säästöjen kokonaissumma nousi 16 920 euroon eli vain 80 euron päähän vuoden kokonaistavoitteestani. Kokonaissumman osalta säästömäärät eivät tosin tällä kertaa täsmää ihan aikaisempien kuukausien raportteihini. Tämä johtuu siitä, että tein tällä kertaa taulukkooni muutoksen, jossa veromätkyt ovat verovuodelle vähennystä ja siinä vaiheessa plussaa, kun mätky (velka) konkreettisesti maksetaan, ja veronpalautukset ovat verovuoden lisäystä (säästöä) ja miinusta, kun palautus tulee tilille. Tämä kirjaustapaa aiheuttaa jonkin verran jälkikäteisiä korjauksia, kun lopullinen verotus varmistuu vasta myöhemmin, mutta samalla se kuvannee paremmin todellisuutta kuin itsepetos korkeista säästömääristä samalla, kun kerää verovelkaa. Korjaukset toivat tämän vuoden tavoitteen saavuttamista hieman lähemmäs kuin se olisi ollut muuten, mutta selvää on, että tavoite olisi joka tapauksessa ylittynyt selvästi.

En laita vielä tämän kuukauden raporttiin korjattuja edellisten vuosien säästölukuja, koska vuoden loppu on jo niin lähellä ja on paljon mielekkäämpää tarkastella vuositason säästölukuja vasta vuoden päätyttyä.

Marraskuun säästöluvuissa oli sekin mielenkiintoinen puoli, että nyt minulla on takana tätä säästöprojektia tasan 36 kk ja säästöön on jäänyt yli 50 000 €. Nämä on siis sivuun laitettuja euroja ilman arvonmuutoksia. Elokuussahan jo kerroin siitä, kuinka nettovarallisuuteni oli noussut 50 000 euroa 32 kuukaudessa.

Kokonaisuudessaan säästöprojektini ei ole ihan edennyt siinä tahdissa kuin alun perin suunnittelin, mutta eipä näitä lukuja harmitellakaan voi. Säästämisessähän hyvä puoli on se, että vaikka tavoitteista jäisi, niin silti taskun pohjalle jää enemmän kuin niille, jotka eivät edes yritä.


2 kommenttia:

  1. Heh, kysypä kadun tallaajalta onko huono suoritus säästää 50k 3 vuodessa =) Moni sanoisi että koko homma on täysin mahdotonta.

    VastaaPoista